Gazete Vatan Logo

Havanız nasıl olursa olsun sigortanız olsun

Küresel ısınmadan dolayı mevsim anormallikleri her sektörü etkiliyor. Sigortacılar da buna uygun yeni ürünler çıkarıyor. Örneğin geç gelen yaz yüzünden satamadığınız klima veya dondurmanın bütçenizde yarattığı açığı hava şartlarına bağlı gelir kaybı sigortası ile kapatmanız mümkün...

Havanız nasıl olursa olsun sigortanız olsun

Dünya globalleştikçe ve teknoloji geliştikçe birçok sektörde iş tanımı, kalite, güvence gibi konular da değişiyor. Her geçen gün yeni ihtiyaçlar, yeni kurallar çerçevesinde şirketler kendilerini yenilemek, geliştirmek zorunda kalıyor. Sigorta bu değişime en hızlı uyum sağlayan sektörlerin başında geliyor. Günümüzde artık klasik sigorta alanları değil şirketlerin, insanların ve hayvanların geleceğine dair herşey sigortalanabiliyor. Sigorta devleri bu konuda adeta birbirleriyle yarışıyor.

Yeni ürünlere meraklı

Örneğin artık deprem ve sel dışındaki doğa ve hava şartları dışında kalan risklerinizi hesaplayıp sigortalayabilirsiniz. Geç gelen yaz yüzünden satamadağınız klima veya dondurmanın bütçenizde yarattığı gediği hava şartlarına bağlı gelir kaybı sigortası ile kapatabilirsiniz. Yurt dışında yöneticilerinizi kaçırmaya karşı sigortalayabilir ya da dişleriniz için özel paket satın alabilirsiniz.

22 sigorta şirketiyle çalışan, Turkcell’den Ülker’e Türkiye’nin dev şirketlerine hizmet veren Doğan Sigorta Brokerliği’nin CEO’su Selcen Gür ile sektördeki yeni ürünleri konuştuk. 1981 yılından beri sektörde olduklarını ve dünyadaki tüm riskleri sigortalayabildiklerini belirten Gür, “Sigorta sektöründeki yoğun rekabet ortamında öne çıkabilmek için müşteriye yeni ve farklı ürünler sunmak gerekiyor. Biz yeni ürünlere meraklı bir şirketiz ve bunları Türkiye’ye getiriyoruz. Sunduğumuz özel sigortalar arasında siber saldırı, adam kaçırma, pati ve diş sigortası gibi ürünler var” dedi.

Haberin Devamı

Terzi usulü poliçe

Gür, en son ürünlerinin tüm sektörleri ilgilendirdiğini belirterek şöyle devam etti:

“Son olarak Paris’te dünya sigorta devlerinden birinin eğitimine katıldım. Yeni bir ürün olan hava şartlarına bağlı gelir kaybı sigortasını anlattılar. İnşaattan dondurmacılığa, klimadan tarıma her sektörü ilgilendiren bir ürün bu... Zira artık küresel ısınmadan dolayı mevsim anormallikleri tüm sektörleri etkiliyor. Aşırı kuraklık, yağmur, sıcak, soğuk gibi tüm sektörlerde gelir kaybını engelleyen bir sigorta. Bu üründe terzi usülü poliçe yapılıyor. Örneğin Haziran geldi ama hava hâlâ soğuk. Klima veya dondurmanızı satamadınız. 15 gün önceden sigorta yapıyorsunuz. Diyorsunuz ki ‘Bu durum benim 200 bin euro zarar etmeme neden olacak.’ 200 bin euro kayıp için 10 bin euro’luk poliçe yapıyorsunuz. Zarar gerçekleşirse sigorta şirketi zararınızı ödüyor.”

Haberin Devamı

Türkiye yabancılar için çok cazip pazar

SELCEN Gür, 3 bin bireysel. 2 bin de kurumsal müşteriye hizmet verdiklerini söyledi. Gür, Türkiye’nin yabancılar için çok cazip olduğunu belirterek, “Çünkü batıda sigortalayabilecekleri herşeyi sigortaladılar. Türkiye ise büyük bir pazar. Nüfus genç... Sigortalanacak çok kişi, ev, ofis, fabrika var” diye konuştu.

İsteyene pati isteyene diş!

DOĞAN Sigorta Brokerliği CEO’su Selcen Gür, hayvanseverler için pati sigortası yaptıklarını söyledi. Gür, “Kedi ve köpek gibi sevimli dostlarımızın masrafları ve karşı karşıya oldukları riskler var. Onları da sigortalıyoruz” değerlendirmesini yaptı, Gür, artık diş sağlığına önem verenler için de ürünleri olduğunu vurguladı. Gür, 350 TL prim ödenerek yıllık 5 bin TL’ye kadar diş masrafının karşılandığını kaydetti.

Haberin Devamı

Riskli ülkeye gidene ‘adam kaçırma’ sigortası

Siber risklerin küresel ekonomiye olan yıllık maliyetinin 445 milyar dolar olduğunu anlatan Selcen Gür, vatandaşlar tarafından henüz çok bilinmese de siber saldırıların sonuçları karşısında sigortalıların artık güvence altına alınabildiğini söyledi. Gür, dünyada her saniye 18 kişinin siber saldırıya maruz kalması ve bunun sonucunda da finansal kayıpların ortaya çıkması nedeniyle sigortacıları bu alana yöneldiğini kaydetti. Gür, siber saldırı sigortasının yanı sıra adam kaçırma sigortası olduğunu da anlattı. Gür, “Bazı Türk müşterilerimiz, Libya, Mısır gibi ülkelerde çalışan yöneticilerini sigortalıyor” dedi.

Eşe uçak bileti çocuğa bakıcı gönderiliyor

Selcen Gür, seyahat sigortalarının kapsamının çok geliştiğini anlattı. Gür, şöyle devam etti: “Biz seyahat sağlık sigortası yapıyoruz. Yurt dışında iş seyahatinde olan bir müşterimiz kaza geçirdiği takdirde tüm masrafları zaten karşılanıyor. Eşi yanına gelmek zorundaysa onun uçak bileti gibi yolculuk masrafları ödeniyor. Çocukları varsa onlara bakıcı gönderiliyor. Ya da müşteri iş seyahatindeyken evini su bastıysa uçak bileti alınıp evine dönmesi sağlanıyor. Bu üründe cep telefonunuza indireceğiniz bir aplikasyonla gittiğiniz yerdeki tüm riskler için de uyarılıyorsunuz.”

Haberin Devamı