Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Nebati ve Bilgin'le görüşecek! Masada EYT ve asgari ücret olacak

Gözler devletin zirvesinde! EYT ve asgari ücret ile ilgili son gelişmeler gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saat 18:15'te Bakan Bilgin ve Bakan Nebati ile görüşecek. Kritik görüşmede milyonları ilgilendiren Emeklilik yaşa takılanlar (EYT) ve asgari ücret konusu masaya yatırılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Nebati ve Bilgin'le görüşecek! Masada EYT ve asgari ücret olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saat 18:15'te Bakan Bilgin ve Bakan Nebati ile görüşecek. Emeklilik yaşa takılanlar (EYT) ve asgari ücret konusu masaya yatırılacak.

Konuyla ilgili bilgileri paylaşan CNN Türk Muhabiri Erdoğan şu ifadeleri kullandı: “Bu akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ekonomi ve çalışma hayatı konulu bir zirve gerçekleşecek. Saatler 18.15’i gösterdiğinde Hazine ve Maliye Bakanı Nebati ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelecek.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Oldukça kritik bazı başlıklar var. Bakan Bilgin yarın işveren ve işçi kesiminin temsilcileriyle görüşme yaparak asgari ücret maratonunu takvimini belirleyecek. Bu ayın sonuna doğru asgari ücretin belirlenmesi bekleniyor.

Bu kapsamda bu akşam gerçekleşecek görüşmede belirlenecek asgari ücret takviminde öngörülerin masada olması bekleniyor. Toplantının ikinci maddesi EYT ile ilgili düzenleme olacak. Bakan Bilgin’in verdiği bilgilere göre esasında haziran ayı itibarıyla 1.5 milyon kişiyi kapsamını bekliyor. O düzenlemenin bütçeye etkisi ne olacak? EYT’linin taleplerinin ne kadarı karşılanabilecek.

Haberin Devamı

Ayrıca işverenin kıdem tazminatı yükü masaya getirilmişti. Bunun da değerlendirilmesini bekliyoruz. Emekli çalışan ve emekli olmayan çalışanın prim eşitlenmesi talebi vardı. Bu talebinde toplantının gündemi olması bekleniyor.

Bugün AK Parti’nin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı yapıldı. Belediye Başkanlarının bir talebi oldu. Belediyelerin SGK prim ve vergi borçlarının yapılandırılması talebi geldi. Bu akşamki toplantıda değerlendirileceği edinilen bilgiler arasında.”