Gazete Vatan Logo

EYT ile ilgili düğmeye basıldı! Kredi desteği geliyor, işte detaylar

Emeklilikte yaşa takılanlar için flaş gelişme. İşletmelere destek geliyor. Kıdem tazminatı maliyet hesabına düşen işverenler için hükümet düğmeye bastı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yeni KGF paketi için hazırlıklarına başlandığını duyurdu. Bir süredir işverenler tarafından talep edilen kredi destek paketinin detayları da ortaya çıktı. İşte haberin detayları...

EYT ile ilgili düğmeye basıldı! Kredi desteği geliyor, işte detaylar

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için sürecin sonuna yaklaşılıyor. Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) yönelik düzenlemede işverenlerin kıdem tazminatı yükünü hafifletmeye yönelik tedbirler kapsamında yeni kredi garanti fonu desteği sağlanacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından çalışmaları yürütülen Hazine destekli KGF kefalet sisteminin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

PAKET HEPSİNİ KAPSAYACAK

Hazırlıkları devam eden paketin başlangıç aşamasında 150 milyar lira düzeyinde bir kefalet büyüklüğü ile açıklanması bekleniyor. Paketlerin, esnaf ve KOBİ’ler başta olmak üzere işletmelere birçok alanda önemli miktarda finansman imkanı oluşturması beklenirken, Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında uygulanan selektif kredi politikasının bu paketlerde de yer alması öngörülüyor.

BAKAN NEBATİ: YENİ KGF PAKETİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklanacak paketlerde ödemesiz dönem imkanının yanı sıra, en az yüzde 75 kefalet oranı olması bekleniyor. Kamu bankalarının yanı sıra özel bankaların da kefalet paketlerine dahil olacağı, böylelikle işletmelere uygun finansman imkanı oluşturulacağı ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçtiğimiz günlerde EYT’liler ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çalışmaların yapıldığını hatırlatarak, işverenlerin karşılaşacağı kıdem tazminatı yükünü, uygun finansman koşullarıyla Hazine destekli KGF kefaleti ile karşılayabilecekleri kredi paketi konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığınca hazırlıkların başlatıldığını bildirmişti.