Gazete Vatan Logo

Engelli maaşı yattı mı? Yaşlı aylığı ne zaman yatacak? Engelli ve yaşlı aylığı maaş farkları yattı mı?

Yaşlı ve engelli aylığı alan yüzbinler, maaşların ne zaman yatacağını merak ediyordu. Belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık duyurdu. Son yapılan yeni düzenlemeyle birlikte yaşlı aylığı 828 TL’den 1.084 TL’ye, yüzde 40-69 engelli aylığı 661 TL’den 865 TL’ye yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylığı da 991 TL’den 1.298 TL’ye yükselmişti. Peki, Engelli maaşı yattı mı? Yaşlı aylığı ne zaman yatacak? İşte detaylar…

Engelli maaşı yattı mı? Yaşlı aylığı ne zaman yatacak? Engelli ve yaşlı aylığı maaş farkları yattı mı?

Yaşlı aylığı ve engelli aylıkları hesaplara yatıyor! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık duyurdu. Bakan Yanık, “Şubat ayı yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını farklarıyla birlikte hesaplara yatırıyoruz” dedi. Peki, Engelli ve yaşlı aylığı maaş farkları yattı mı? Engelli ve yaşlı aylığı yattı mı? İşte detaylar…

ENGELLİ VE YAŞLI AYLIĞI YATTI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Şubat ayı yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını farklarıyla birlikte hesaplara yatırıyoruz” dedi.

Bakan Yanık, yaşlı aylığı ve engelli aylıkları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Şubat ayı içerisinde yaklaşık 1 milyar 31 milyon TL tutarında yaşlı aylığı yardımında bulunacaklarını kaydeden Bakan Yanık, ödeme dönemi içerisinde yaklaşık 799 milyon TL de engelli aylıkları ödemesi yapacaklarını ifade etti.

ENGELLİ VE YAŞLI AYLIĞI NE KADAR?

Yaşlı aylığı ve engelli aylıkları kapsamında toplamda 1 milyar 830 milyon TL bir ödeme yapacaklarının altını çizen Bakan Yanık, “Ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenlemeyle birlikte yaşlı aylığı 828 TL’den 1.084 TL’ye, yüzde 40-69 engelli aylığı 661 TL’den 865 TL’ye yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylığı da 991 TL’den 1.298 TL’ye yükseldi. Bu doğrultuda Şubat ayı yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını Ocak ayından kaynaklanan farkı ile birlikte hesaplara yatırıyoruz. Ödemelerin tüm engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

YAŞLI AYLIĞI VE ENGELLİ MAAŞI HESAPLARA NE ZAMAN YATACAK?

Bakan Yanık, Şubat yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını 9 Şubat tarihine kadar sahiplerinin hesaplarına yatıracaklarını kaydetti.