Gazete Vatan Logo

Enflasyon ne zaman açıklanacak? Ağustos ayı enflasyon beklentisi ne? Enflasyon oranı ne olur?

Eylül ayına yaklaşılırken milyonların gözü ağustos ayı enflasyon verilerine çevrildi. TÜİk tarafından her ayın 3’ünde açıklanan enflasyon rakamları, 3 Eylül'ün hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle farklı bir tarihte açıklanacak. Ağustos ayı tüketici fiyat endeksi, yurt içi üretici fiyat endeksi verilerinin yer aldığı TÜİK enflasyon rakamlarının ne zaman açıklanacağı ve ekonomistlerin enflasyon beklentisi merak ediliyor. Peki, Enflasyon ne zaman açıklanacak? Ağustos ayı enflasyon beklentisi ne? Enflasyon oranı ne olur? İşte detaylar…

Enflasyon ne zaman açıklanacak? Ağustos ayı enflasyon beklentisi ne? Enflasyon oranı ne olur?

Ağustos ayını geride bırakıp eylül ayına yaklaştığımız bu günlerde milyonların gözü kulağı TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon rakamlarına çevrildi. Kira artış oranı, emekli ve memur zammı gibi birçok hesabı enflasyon oranı belirliyor. Ağustos ayı tüketici fiyat endeksi, yurt içi üretici fiyat endeksi verilerinin yer aldığı TÜİK enflasyon rakamları eylül ayının başında açıklanıyor. Peki, Enflasyon ne zaman açıklanacak? Ağustos ayı enflasyon beklentisi ne? Enflasyon oranı ne olur? İşte detaylar…

ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Enflasyon rakamları 5 Eylül'de açıklanacak. TÜİK, 3 Eylül'ün hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle ağustos ayı enflasyon verilerini 5 Eylül Pazartesi günü duyuracak.

AĞUSTOS AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ NE?

Ekonomistlerin ağustos ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 0,72 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin ağustos ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 0,30, en yüksek yüzde 1,83 aralığında yer aldı. Ekonomistlerin ağustos ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 0,72) göre bir önceki ay yüzde 18,95 olan yıllık enflasyonun yüzde 18,78'e gerileyeceği hesaplanıyor. Tüketici Fiyat Endeksi, temmuzda bir önceki aya göre yüzde 1,80 artış göstermişti.

Haberin Devamı

2022 TEMMUZ ENFLASYONU NE OLMUŞTU?

Temmuzda tüketici fiyat endeksi yıllık yüzde 79,60, aylık yüzde 2,37, yurt içi üretici fiyat endeksi ise yıllık yüzde 144,61, aylık yüzde 5,17 artmıştı.