Gazete Vatan Logo

Enerjisa’dan en uzun vadeli özel tahvil ihracı

Enerjisa, Türkiye’de bugüne kadar özel sektördeki en uzun vadeli tahvil ihracını gerçekleştirdi. 335 milyon TL tutarındaki bu tahvile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası 100 milyon TL yatırım yaptı

Enerjisa’dan en uzun vadeli özel tahvil ihracı

Enerjisa Enerji A.Ş. 1 Ağustos’ta Türkiye özel sektör tahvil piyasasında gerçekleşen en uzun vadeli tahvil ihracını gerçekleştirdi. 5 yıl vadeli 335 milyon TL tutarında TÜFE’ye endeksli tahvil ihracıyla yeni yatırımlar için ek finansman desteği yaratıldı. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) bu tahvile 100 milyon TL (24 milyon euro) yatırım yaptı.

Enerjisa CEO’su Kıvanç Zaimler, “Dağıtım şirketlerimiz ile Mart 2017’de Türkiye’deki en büyük reel sektör tahvil ihracını gerçekleştirmiştik. Yine Ağustos 2016’da Türkiye’deki ilk TÜFE’ye endeksli tahvil ihracını yaptık. Bu kez de Türkiye’deki en uzun vadeli özel sektör tahvil ihracını gerçekleştirdik. Ülkemiz finansal piyasalarının gelişmesine ve derinleşmesine büyük katkı sağlayan tahvil ihraçlarımıza aldığımız yoğun talepten çok memnunuz. Yeni yatırımlar için de finansman yaratmış olduk” diye konuştu.

Hedefleri destekliyor

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Enerji Bölümü Direktörü Harry Boyd-Carpenter, “EBRD’nin Türkiye’deki hedeflerini desteklemesinden ötürü bu programa katılmaktan çok memnunuz. TÜFE endekslemesi bizim için bir ilk ve halen Türk sermaye piyasalarında nadir bulunan bir araç; gelirleri enflasyon ile yakından bağlantılı olan dağıtım şirketlerinin finansman ihtiyaçlarına özellikle uygun. Bunun gibi yenilikçi finansman mekanizmaları yeni, verimli ve akıllı enerji ağlarına yatırım yapmak için gerekli sermayeyi arttırmak için gerekli” dedi.

Haberin Devamı

Ak Yatırım Genel Müdürü Mert Erdoğmuş da şunları söyledi: “5 yıllık vadeye sahip, TÜFE’ye endeksli olan bu tahvil, yatırımcıların gösterdiği yoğun talep neticesinde piyasada planlanan ihraç tutarının üzerinde bir ilgi oluşturarak, 335 milyon TL ihraç tutarına ulaştı. Türkiye’nin bugüne kadarki en uzun vadeli özel sektör borçlanma aracına danışmanlık ve aracılık ederek sermaye piyasalarına çok önemli katkıda bulunduğumuzu düşünüyoruz” dedi.