Gazete Vatan Logo

Elektrik ve doğal gaz faturasıyla ilgili flaş açıklama! Ucuz fiyat fırsatı

Elektrik faturası ve doğal gaz faturası fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Kış aylarıyla birlikte elektrik faturası ve doğal faturası maliyetleri yükseldi. Vatandaşları Elektrik faturası nasıl düşürülür? Doğal gaz nasıl az yakar? gibi soruların cevabını merak ediyor. Elektrik faturası ve doğal gaz faturasının düşürmenin ise bir çok yolu var. Ama son teknoloji ürünler kullanmak, evdeki cihazları akıllılarıyla değiştirmek uzun vadede yatırımınızı çıkarmanızı sağlıyor. Akıllı ampuller, prizler, kombiler, termostatlar, beyaz eşyalar ve sensörlerle faturaları düşürmek mümkün. Hayatımıza giren bu cihazlar hem kolaylık sağlıyor hem de tasarrufu artırıyor. Öncesinde lüks sayılan akıllı ev sistemleri, maliyetlerin düşmesi ve bu cihazlara ulaşımın kolaylaşmasıyla birlikte birçok eve girmeye başladı. İşte elektrik faturası ve doğal gaz faturası fiyatlarıyla ilgili tüm gelişmeler...

Elektrik ve doğal gaz faturasıyla ilgili flaş açıklama! Ucuz fiyat fırsatı

Elektrik faturası ve dogal gaz faturası fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama. Akıllı ampuller, prizler, kombiler, termostatlar, beyaz eşyalar ve sensörlerle faturaları düşürmek mümkün. Akıllı ev sistemleri, maliyetlerinin düşmesiyle birçok eve girmeye başladı. İşte elektrik ve doğalgaz faturasını düşürmenin yolları.

Milliyet'ten Hanife Baş'ın haberine göre; Türkiye’de kar etkisini sürdürürken yüksek gelen elektrik ve doğalgaz faturaları da herkesi düşündürüyor. Evlerde faturalardan tasarruf etmenin geleneksel pek çok yolu var. Ama son teknoloji ürünler kullanmak, evdeki cihazları akıllılarıyla değiştirmek uzun vadede yatırımınızı çıkarmanızı sağlıyor. Akıllı ampuller, prizler, kombiler, termostatlar, beyaz eşyalar ve sensörlerle faturaları düşürmek mümkün. Hayatımıza giren bu cihazlar hem kolaylık sağlıyor hem de tasarrufu artırıyor. Öncesinde lüks sayılan akıllı ev sistemleri, maliyetlerin düşmesi ve bu cihazlara ulaşımın kolaylaşmasıyla birlikte birçok eve girmeye başladı.

UZAKTAN AÇIP KAPATIN

Haberin Devamı

Yaz aylarına göre ev ve iş yerlerinde doğalgaz ve elektrik tüketimi çok arttı. Uzaktan kontrolle bunları düşürmek mümkün. Akıllı termostat ve priz hem elektrik tüketiminden hem de doğalgazdan tasarrufu sağlıyor. Pek çok markanın bu alanda çözümü var. Pronet de bunlar arasına katıldı. Kombinin uzaktan kontrol edilmesine olanak sağlayan akıllı termostat hem ısı derecesinin ayarlanmasına hem de ısınma giderlerinin düşmesine yardımcı oluyor. Otomatik programlama özelliği sayesinde günlük alışkanlıklara göre evden veya iş yerinden çıkarken kombilerin ısı derecesini ayarlamak ve uzaktan açıp kapatabilmek mümkün. Günlük ya da haftalık olarak üç farklı saat diliminde istenen sıcaklığa da programlanabiliyor.

Akıllı prizle fişte unutulan elektronik cihazları uzaktan uygulamayla kontrol edebilirsiniz. Tek bir tuşla tüm elektrikli cihazlarınızın açık olup olmadığı kontrol etmeniz mümkün. Böylece enerji tasarrufu da sağlanıyor. Akıllı prizlerin satış fiyatı 140 TL’den başlıyor, kurulumu ise oldukça basit. Yapmanız gereken tek şey prize önce akıllı prizi takıp daha sonra bu akıllı prize cihazın fişini takarak donanım kurulumunu tamamlamak.

Haberin Devamı

İSRAFI ENFELLEYİN

Akıllı aydınlatma dahil olmak üzere LED ampuller, eski akkor ampullerden daha fazla enerji tasarrufu sağlıyor. LED ampullere geçerek elektrik faturanızı düşürebilirsiniz.

Çok farklı yeni nesil ampuller var. Bazıları kullanıcılara tatildeyken veya evde uzanırken aydınlatma kontrolü yapabilmeleri için ışıkları kapatıp açma olanağı tanıyor. Sensör sistemine de sahip olan bu ampuller, ışığa ihtiyaç duyulan ve duyulmayan alanları tespit edip gereksiz elektrik kullanımının önüne geçiyorlar.

HER EVE UYGUN

encazip.com, akıllı ev sistemlerinin tasarrufa faydasının olup olmadığına dair bir araştırma yaptı. Araştırmaya göre, akıllı ev sistemleriyle konforlu bir yaşam sürerken aynı zamanda da elektrik tüketiminin optimizasyonu ile elektrikten tasarruf edilebiliyor.

Eski yapı bir eve dahi akıllı ev sistemleri adapte edilebiliyor. Hayatı kolaylaştıran akıllı evler aynı zamanda enerji ve ısı tasarrufu sağlıyor, bu nedenle çevre dostu olma özelliğini korurken faturaları düşürüyor.

Haberin Devamı

CEPTEN KONTROL EDİN

Beyaz eşyalar da artık uzaktan kontrol edilebilir hale geldi. İnterneti kullanarak beyaz eşyalarınızı cep telefonunuzdan kontrol edebilirsiniz. Örneğin, eve gitmeden buzdolabındaki eksikleri mobil uygulamadan görebilir, fırını açabilir, kahve makinenizi çalıştırabilirsiniz. Akıllı evler sayesinde aslında hayatımızın tam merkezinde yer alan interneti kullanarak beyaz eşyalarınızı cep telefonunuzdan kontrol edebilirsiniz.

Akıllı enerji sistemleri de evinizin sıcaklığını kontrol etmenizi sağlar. Uzaktan kontrolle her odadaki sıcaklığı ayrı ayrı ayarlamanıza ayrıca ısıtmanın açılıp kapanmasını programlamanıza ve sıcak suyu kontrol etmenize olanak tanır.