Gazete Vatan Logo

Ehliyet harçlarına zam geliyor

Ehliyet harçlarında yeni yılla birlikte rekor bir zam geliyor! Enflasyon rakamları sonrasında yeniden güncelleme yapıldı. İşte 2015'te geçerli olacak ehliyet harç fiyatları (Türk Lirası)

Ahi Sürücü Kursu müdürü Selim Varan yaptığı açıklamada, "Herhangi bir sürücü kursunun yazılı ve direksiyon eğitimi sınavından başarılı olup sertifikasını alıp Emniyet Müdürlüğünün Trafik Tescil Şube Müdürlüğünden ehliyete çevirebilmesi için son bir ay, ay sonuna kadar ödemelerini yapanlar yüzde 12 zamdan etkilenmeyecek. 31.12.2014 tarihli mesai bitimi süresine kadar sertifika sınıfına göre yatıracağı harç miktarları zamsız olacak. Zamsız olarak yatırabilmek için bu tarihli mesai saati bitimini kaçırmamak gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motor Taşıt Sürücü Kursu yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğin 45.maddesinde 'geçmişe yönelik alınan bütün sertifika sınıflarının ehliyete dönüştürme tarihleri 29.05.2015 olarak belirlenmiştir' denmektedir. Bu gurupta olanlarında harçlarını zamsız ödemeleri için sürücü kurslarına dosya ve sertifikalarını alarak herhangi bir Trafik Tescil Kuruluşuna başvurmaları gerekir" dedi.

Bu gurupta olmayanların ise ne yapacaklarını anlatan Varan, "29.05.2013 tarihli ve 28 661 sayılı resmi gazetede yayımlanan bilgiler ışığında iki yıl içerisinde sertifikalarını ehliyete mutlaka dönüştürmeleri gerekmektedir. Dönüştürmeyenlerin ise sertifikaları iptale gidebilir" diye konuştu.

Haberin Devamı