Gazete Vatan Logo

Doğalgaz ve elektriğe zam geldi mi? Elektriğe ne kadar zam geldi? Doğalgaz zammı ne kadar oldu?

BOTAŞ ve EPDK açıladı! Elektrik ve doğalgaza zam geldi! 1 Eylül’den geçerli olmak üzere elektrik ve doğalgaza zam yapıldı. Peki, Elektriğe ne kadar zam geldi? Doğalgaz zammı ne kadar oldu? İşte elektik ve doğalgaza zam oranı!

Doğalgaz ve elektriğe zam geldi mi? Elektriğe ne kadar zam geldi? Doğalgaz zammı ne kadar oldu?

BOTAŞ ve EPDK duyurdu! 1 Eylül’den geçerli olacak! Konutta ve sanayide kullanılan elektrik ve doğalgaza zam yapıldı. Peki, Elektriğe ne kadar zam geldi? Doğalgaz zammı ne kadar oldu? İşte elektik ve doğalgaza zam oranı!

DOĞALGAZ VE ELEKTRİĞE NE KADAR ZAM GELDİ?

BOTAŞ ve EPDK’dan yapılan açıklamalarla konutta kullanılan Elektrik ve doğalgaza yüzde 20 Zam yapıldı. Sanayide kullanılan Doğalgaz ve elektriğe yapılan zam ise yüzde 50 düzeyinde oldu.

BOTAŞ’tan yapılan açıklamada “Konutlarda kullanılan doğalgazın nihai satış fiyatlarında ortalama yüzde 20.4, küçük ve orta ölçekli işletmelerde kullanılan doğalgazın yüzde 47.6, sanayide kullanılan doğalgazın ortalama yüzde 50.8, elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın nihai satış fiyatlarında ortalama yüzde 49.5 oranında artış yapılmıştır” denildi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı: “Mesken ve tarımsal faaliyetler abone grupları için yüzde 20, kamu ve özel hizmetler sektörü ile diğer aboneler grubu için yüzde 30, sanayi abone grubu için yüzde 50 oranında artış yapılmıştır. Bu artışla beraber 100 kWh elektrik tüketimi olan bir mesken abonesi için ödenecek tutar 173,46 TL olmuştur.”

Haberin Devamı