Gazete Vatan Logo
EkonomiDalgalanma geçici ciddiye almayın

Dalgalanma geçici ciddiye almayın

Dalgalanma geçici ciddiye almayın

Başbakan Yardımcısı Canikli, kurda günlük dalgalanmaların geçici olduğunu vurgulayarak piyasanın ciddiye almamasını istedi

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, kurdaki dalgalanmaların boyunun geçtiğimiz aylara kıyasla azaldığını söyledi.

Dolarda son birkaç gündür yükseliş eğilimi yaşanırken, dün kur 2 Şubat’tan bu yana en yüksek değeri olan 3.76 seviyesini aştı. Nurettin Canikli dolar/TL’deki son hareketlerle ilgili soru üzerine şu değerlendirmeyi yaptı:

En kötü geride kaldı

Haberlerimizi Google'da Takip Edin

En güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine Google üzerinden anında ulaşmak için bizifavorilerinize ekleyin.

Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin

“Para piyasalarındaki dalgalanmaların boyu ve şiddeti azalacak. Zaten en kötüler geride kaldı... Günlük volatiliteler olur, bunlar da geçicidir. Kurda bu kadar dalgalanma, bu coğrafyada çok doğal ve piyasa şartlarındadır. Ancak dalgalanma boyu azaldı. Piyasa son birkaç gün yaşanan dalgalanmayı ciddiye almamalı, bu normal.”

Canikli, 460 bin KOBİ’ye verilecek 11 milyar liralık krediyle ilgili de, “KOBİ’lere aktardığımız kaynağım bize 3 yıllık maliyeti 2.7 milyar lira. Onunla ilgili ödenekler bütçe dengeleri içinde tahsis edilmiştir. Dolayısıyla bütçe dengelerinde herhangi bir bozulma olmayacak” diye konuştu. Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli kredi uygulamasının bankalarda da rahatlama sağlayacağını belirten Canikli, “Böylece bankaların sermaye yeterlilik rasyolarında (SYR) artış meydana gelecek”

Haberin Devamı

500 bin kişiye iş

Başbakan Yardımcısı Canikli, 2 milyon kişilik istihdam seferberliği kampanyasında hedeflerin üzerine çıkıldığını bildirdi. Nurettin Canikli, “Orada da çok hızlı gidiyoruz. Hedeflerin önündeyiz. Cuma günü aldığımız rakamlara bakılırsa 300 bine doğru gidiyoruz.

Ayrıca 200 bin istihdam da toplum yararına çalışma kapsamında. Onu da ilave ettiğinizde 500 bini geçiyor. Kısa süre içinde 500 bin kişilik istihdam, inanılmaz bir rakam” dedi. Canikli, bunların resmi istihdam rakamlarına yansımasının 3 ayı bulacağına işaret etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan istihdamda yavaşlamanın yarattığı olumsuz etkileri ortadan kaldırmak için 7 Şubat’ta istihdam seferberliği başlatmıştı.

Fi Yapı mağduru kalmayacak

Nurettin Canikli, TMSF’ye devredilen Fi Yapı ile ilgili ciddi mağduriyet bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: “5 bin 500 civarında konutun parası alınmış, tamamı tahsil edilmiş ama tamamlanmamış. Firmanın bunları tamamlayacak 250 milyon lira kaynağa ihtiyacı var. Şöyle güzel bir gelişme oldu. Bir yerde bir arazisi olduğunu anladık. Bununla ilgili değerlemeler yapıldı. Onu paraya çevirerek kalan kısmı tamamlayıp bütün mağduriyetleri gidereceğiz.”