Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu! 15 bin lira taşınma yardımı ödenecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremzedelere yapılacak olan yardımlarla ilgili konuştu. Erdoğan konuyla ilgili "Hane başına taşınma yardımıyla birlikte 15'er bin lira vermenin hazırlığını yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu! 15 bin lira taşınma yardımı ödenecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin vurduğu Adıyaman'daki çadır kentte incelemelerde bulundu. Bölgede açıklamalarda bulunan Erdoğan, çadırda kalmak istemeyen depremzedeler için bir yıllık kira bedelinin ödeneceğini duyurdu. Erdoğan, hane başına da 15'er bin liralık destek sağlanacağını vurguladı.

Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde:

ÇADIRDA KALMAK İSTEMEYENE KİRA DESTEĞİ

Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlarımızın 1 yıllık kira bedelini ödeyeceğiz. İstedikleri yerde ev tutabilirler, yerleşebilirler.

Türk Hava Yolları gideni de geleni de ücretsiz olarak getirmek zorundadır. Milletim bundan da haberdar olsun.

"RASTGELE YARDIM TOPLAYIP YOLA ÇIKARMAYIN"

Ülkemizin dört bir yanından ve yurt dışından deprem bölgesine yardım malzemeleri yağıyor. Deprem bölgesindeki yardımların belirli bir plan içinde toplanması, dağıtılması gerekiyor. AFAD'la veya bölgede yardım faaliyeti gösteren Kızılay başta olmak üzere irtibata geçmeden rastgele yardım toplayıp yola çıkarmayın.

Nakdi yardımların AFAD üzerinden yapılması istismarları ortadan kaldıracak bir yöntemdir. İş dünyamızdan, esnafımıza her kesimden insanımızın AFAD hesaplarına yaptıkları yardımların her kuruşu, deprem bölgesindeki faaliyetler için harcanmaktadır.

Haberin Devamı

HANE BAŞINA 15 BİN LİRA ÖDENECEK

Hane başına taşınma yardımıyla birlikte 15'er bin lira vermenin hazırlığını yapıyoruz. Yağmacılık yapanlara da siyasi yağma yapmak isteyenlere de müsaade etmeyeceğiz.