Gazete Vatan Logo

Ciroyu yemek kursu ve yaşam koçuyla yükseltti

Loewe, Sub-Zero Wolf gibi lüks markaları satan EnPlus, bunların yanına küçük ev aletlerini koydu çalışanlarını yemek kursuna gönderdi, onlara yaşam koçu tuttu. Mağaza açmadan % 32 büyüdü.

EnPlus; fiyatı 25 bin lirayı bulan televizyonu olan Loewe, 75 bin liraya buzdolabı modeli bulunan Sub-Zero Wolf gibi lüks markaların ürünlerini Türk tükecisiyle buluşturuyor. Bunların dışında GE, Silit, Hitachi, Breville, Laurastar, Gorenje ve Kela gibi markaların Türkiye temsilciliğini yapıyor. Miele ve Dyson da EnPlus’ın tüketiciye ulaştırdığı markalar arasında...

Gastronomi öğreniyorlar

EnPlus’ta 2011’de ikinci kuşak yönetime gelince mağazalarında konsept değişikliğine gitti. Elektronik ve beyaz eşya ürünlerinin yanına küçük ev aletleri de kondu. Mutfak robotundan süpürgeye, tencereden saklama kabına kadar mağazalarda satışa sunulan ürünlerle bir yaşam alanı yaratıldı.

EnPlus markasını bünyesinde bulunduran Enkay Mağaza İşletmeciliği A.Ş.’nin Genel Müdür Yardımcısı Aykut Yavuz, konsept değişikliğiyle mağazalarında bir yaşam tarzı sunmaya başladıklarını ve bu değişim şirkete beraberinde ciro artışı getirdiğini vurguladı.

Her çalışanlarını 8 haftalık yemek kursuna gönderdiklerini vurgulayan Yavuz, “Biz uzman bir mağazayız ve sattığımız her ürünü en ince ayrıntısına kadar bilmemiz lazım. Ben de kursa gittim. Biz personelimize gastronomi eğitimi vermekle yetinmiyoruz. Prim sistemimizle personelin maaşının iki katı para kazanma fırsatı var. Ayrıca personelimize psikolojik danışman ve yaşam koçu desteği de veriyoruz. Geçen Ocak ayından bu Ocak ayına kadar mağaza açmadan yüzde 32 büyüdük. Bunda yeni konseptimiz ve personelimize verdiğimiz önemin katkısı büyük” diye konuştu.

Hedef 100 mağaza

Şu anda 21 mağazaları olduğuna da değinen Aykut Yavuz, 2 yıl içinde bu sayıyı 40’a çıkarmayı planladıklarını anlattı. 2014’te 10 mağaza açacaklarını belirten Yavuz, “2018 sonuna kadar 65 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz. 4 yıl içinde yeni mağazalar için 10 milyon dolarlık yatırım yapacağız. 5 yılın sonunda 100 mağazaya ulaşma hedefi koyduk. Geçen yıl 55 milyon dolar olan cironun bu yıl sonunda 85 milyon dolar olmasını öngörüyoruz” dedi.

EN PAHALI ÜRÜN 75 BİN LİRALIK BUZDOLABI

AYKUT Yavuz, temsilciliğini yaptıkları markalar hakkında da bilgi verdi. Yavuz, şunları söyledi: “Şu anda sırasıyla Breville, Silit, süpürge grubu ve beyaz eşya çok satıyor. En pahalı ürünümüz 75 bin liralık Sub-Zero Wolf buzdolabı. En ucuz ürünü 26 bin lira olan bu markadan yılda 200 adet buzdolabı satıyoruz. 200 civarında eve Loewe, 2-3 bin eve de Miele giriyor. Silit’in aylık satışları 4-5 bini buluyor. Kredi kartına taksit sınırlaması yüzünden satışlarımız düşmedi çünkü toplum artık yaşam tarzına, sağlığına önem veriyor.”

Yeni markalarla görüşmeler sürüyor

2014’ÜN ilk çeyreğinde Akasya AVM, Mall of İstanbul, Forum Bayrampaşa, Can Park ve Forum Marmara’da mağaza açacaklarını dile getiren Aykut Yavuz, yeni markalarla görüştüklerini de vurguladı. Yavuz, şöyle konuştu: “2014 yılında en az 5 yeni çok iyi bilinen dünya markası daha EnPlus bünyesine katılacak. 8-10 tane markayla görüşmelerimiz devam ediyor. Zaten dünya markası olmayan hiçbir markayı mağazalarımızda satmayacağız.”

Haberin Devamı