Gazete Vatan Logo

Borç yapılandırma paketi nedir? Borç Yapılandırma paketinde hangi borçlar yapılandırılacak? (Vergi, SGK, emlak vergisi)

Borç yapılandırma paketi hakkında bekleyiş sürüyor. Kapsam itibariyle Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma paketinde sona gelindi. Kabine toplantısı sonrası yapılacak açıklamayla hangi borçların yapılandırılacağı belli olacak. Peki borç yapılandırma paketi hangi borçları kapsıyor?

Borç yapılandırma paketi nedir? Borç Yapılandırma paketinde hangi borçlar yapılandırılacak? (Vergi, SGK, emlak vergisi)

Borç yapılandırma paketi hangi borçları kapsıyor sorusunun yanıtı merak ediliyor. Kabine toplantısı sonrası Cumhuriyet tarihinin en büyük ve en kapsamlı borç yapılandırma paketinin detayları da belli olacak. Devlete olan borçlarını yapılandırarak taksitler halinde ve faizsiz ödemek isteyen vatandaşların merakla beklediği borç yapılandırma paketinde kritik tarih 31 Aralık 2022 olarak belirlendi. Peki hangi borçlar yapılandırılacak?

HANGİ BORÇLARI KAPSIYOR?

Borç yapılandırma paketinde vergi, sigorta prim borçları, adli ve idari para cezaları, emlak vergisi borçları, elektrik, su ve öğrenim kredisi borçları kapsam dahilinde olacak.

Öte yandan vatandaşların merak ettiği motorlu taşıtlar vergisi, nüfus cezaları, köprü ve otoyol kaçak geçiş cezaları, gümrük cezaları, askerlik cezaları da borç yapılandırma paketine dahil olması bekleniyor. Detaylar Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulacak.