Gazete Vatan Logo

Kripto para piyasası son durum! Bitcoin neden düşüyor, Mayıs 2022 FED kararından sonra Bitcoin’in düşüş sebebi ne, bu düşüş ne kadar sürecek, tekrar yükselir mi?

Kripto para birimi Bitcoin, son 24 saatte yüzde 10'un üzerinde değer kaybederek 30 bin 333 dolar seviyelerine kadar düştü. Temmuz 2021'den bu yana ilk kez 31 bin doların altına indi. Bitcoin son olarak geçen geçen yılın temmuz ayında 33 bin dolar seviyesinin altını görmüştü. Peki, Bitcoin neden düşüyor, Bitcoin kaç dolar oldu? Bitcoin düşüşü ne kadar sürecek, düşmeye devam edecek mi?

Kripto para piyasası son durum! Bitcoin neden düşüyor, Mayıs 2022 FED kararından sonra Bitcoin’in düşüş sebebi ne, bu düşüş ne kadar sürecek, tekrar yükselir mi?

Temmuz 2021'den bu yana ilk kez 31 bin dolar seviyesinin altına gerileyen Bitcoin, dün sabah saatlerinde 33 bin dolar seviyesine çekilirken öğleden sonra bu seviyenin de altını gördü. Öne çıkan diğer kripto para birimlerinden Ethereum'un fiyatı da son 24 saatte yüzde 11'in üzerinde düşüş göstererek 2 bin 225 dolara indi. Peki, Bitcoin kaç dolar, kaç TL, Bitcoin neden düşüyor, düşüsün sebebi ne? Bitcoin daha düşecek mi, bitcoin yükselir mi?

BİTCOİN NEDEN DÜŞÜYOR?

Yüksek enflasyona karşı parasal sıkılaşma beklentilerinin artması, riskli varlıklardan kaçış ve doların diğer para birimleri karşısında değer kazanmasıyla Temmuz 2021'den bu yana ilk kez 31 bin doların altına indi.

ABD Merkez Bankası (Fed) başta olmak üzere başlıca merkez bankalarının yükselen enflasyonla mücadele için parasal sıkılaşmayı hızlandırması dalgasından etkilenmesiyle riskli varlıklar olarak görülen kripto piyasaları, yatırımcının riskten kaçınma isteği nedeniyle satış yönlü seyretti.

Fed’in geçtiğimiz haftaki toplantısında politika faizlerini 50 baz puan artırması sonucu ABD dolarının değeri ve ABD Hazine senetlerinin getirileri yükselmeye devam etti. ABD Merkez Bankası’nın almış olduğu faiz artırım aksiyonu başrol oynuyor. Fed faizi 50 baz puan artırarak yüzde 1’e yükseltti. ABD’de yükselen enflasyonu dizginlemek için faiz artırım politikası uygulayan Fed, enflasyonda düzelme görülmezse ilerleyen aylarda da faiz artıracağını açıkladı. Fed Başkanı Jerome Powell, Haziran ve Temmuz ayları için de sözlü yönlendirme yaparak 50’şer baz puanlık artışa sıcak baktıklarını duyurdu. Bu açıklamayla dolar küresel piyasalarda güç kazanırken ABD borsalarına sert satışlar geldi. Yüzde 3 civarında düşüş yaşayan ABD borsaları nedeniyle kripto paralarda da gerilemeler görüldü.

Haberin Devamı

BİTCOİN DÜŞMEYE DEVAM EDECEK Mİ, YÜKSELİR Mİ, DAHA DÜŞECEK Mİ?

Bloomberg’in aktardığı bir başka değerlendirmede ise Singapur merkezli yatırım şirketi Oanda’nın kıdemli bir piyasa analisti Jeffrey Halley, “Risk duyarlılığı düşmeye devam ederse, teknik tablolardaki durum Bitcoin’in 28 bin dolara ve ardından 20 bin dolara gidebileceğini gösteriyor” dedi.

Haberin Devamı

Kripto yatırım platformu Mudrex’in CEO’su ve kurucu ortağı Edul Patel de, “Bitcoin destek fiyatını kırdı ve mevcut seviyenin altına düşme ihtimali var” değerlendirmesinde bulundu.

BİTCOİN KAÇ DOLAR, KAÇ TL?

1 Bitcoin 464.796,84 TL, 30 bin 947 dolar.