Gazete Vatan Logo

Bitcoin neden düşüyor, Binance bitcoin çekimlerini askıya mı aldı?

Kripto para piyasasında Celcius'un ardından Binance'da da bazı işlemler askıya alındı. Binance, Bitcoin çekim işlemlerini geçici olarak durdurduğunu açıkladı. Peki, Bitcoin neden düşüyor?

Bitcoin neden düşüyor, Binance bitcoin çekimlerini askıya mı aldı?

Kripto para platformu Celsius’un çekim işlemlerinin askıya almasının dünyanın en büyük kripto platformu olan Binance da Bitcoin çekimlerini askıya aldığını duyurdu.

Binance’dan yapılan açıklamada, “Binance zincir üzerinde takılı kalan bir işlemden dolayı BTC ağındaki #Bitcoin çekimlerini geçici olarak durdurdu” ifadelerine yer verildi. Binance CEO’su ise sorunun 30 dakika içinde çözülmesinin beklendiğini bildirdi.

Binance ayrıca, “Ekibimiz sorunu çözmek için çalışıyor ve yakında daha fazla detay paylaşacağız. Çalışma devam ederken, diğer ağlar üzerinden BTC çekmeye devam edebilirsiniz” dedi.

BİTCOİN NEDEN DÜŞÜYOR, DÜŞTÜ?

BITCOIN SERT GERİLEDİ

Bitcoin bugün ABD enflasyon verisinin beklentilerinin üzerinde gelmesinin ardından Fed’in sıkılaşma beklentilerinin artmasıyla hem de yüksek faizli getiri vadeden kripto para platformu Celsius’un işlemleri askıya almasıyla sert gerilemiş, 24 bin doların altına gerilemişti.

Kripto para piyasasında düşüş cuma günü ABD'de mayıs ayı enflasyonunun açıklamasıyla başladı. Mayısta ABD'de yıllık enflasyon yüzde 8.3'lük beklentiye karşın yüzde 8.6 ile 41 yılın zirvesine ulaştı.

Haberin Devamı

Beklentileri aşan enflasyon verisinin ardından Fed'den önümüzdeki 3 toplantıda 50'şer baz puanlık faiz artırımı beklentisi güçlendi. Hatta Barclays analistleri veri sonrası yaptığı güncellemeyle Fed'den gelecek çarşamba 75 baz puanlık faiz artırımı beklediğini bildirdi.

Fed Başkanı Jerome Powell son yaptığı açıklamada enflasyonu düşürmek için gerekirse daha agresif sıkılaştırma adımları atabileceklerini belirtmişti.

TAHVİL GETİRİLERİNDE YÜKSELİŞ

Bu gelişme ABD varlıklarına talebi artırdı. Geçen cuma 10 yıllık ABD Hazine tahvilinin getirisi yüzde 3.04'ten yüzde 3.16'ya, 2 yıllık Hazine tahvilinin getirisi ise yüzde 2.82'den yüzde 3.06'ya kadar yükseldi. 2 yıllık tahvillerin getirisi 14 yıl, 10 yıllık tahvillerin getirisi ise 4.5 yılın zirvesini gördü.

Doların ana para birimleri karşısındaki performansını gösteren dolar endeksi de cuma günü yüzde 1 yükselerek 104'ün üzerine çıktı.

Haberin Devamı

BORSALARDA KAYIPLAR

Bugün ise Asya piyasalarının açılışıyla taze bir satış dalgası geldi. Asya'da Şanghay Borsası yüzde 0.9 düşerken, Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 3.4 geriledi. Avrupa borsalarında ise açılışta kayıplar yüzde 2'yi aştı. Kripto paralar son dönemlerde olduğu gibi pay piyasalarıyla birlikte hareket etti.

260 MİLYAR DOLAR UÇTU

ABD enflasyon verisi açıklandığında kripto paraların toplam piyasa değeri 1 trilyon 233 milyar dolar seviyesindeydi. Bu sabah ise toplam değer 973 milyar dolara düştü. Yani piyasada 3 günde 260 milyar dolar buharlaşmış oldu.