Gazete Vatan Logo

Bitcoin neden düştü? Bitcoin kaç dolar oldu? Bitcoin, Etherium, Dogecoin ve BTC'de son durum ne? (21 Ocak 2022)

Bitcoin'de aşağı yönlü baskı devam ediyor. Bitcoin, son 5 aylık süreçten bu yana ilk kez 38 bin dolar seviyesine düştü. Yatırımcı Bitcoin'deki düşüş ile birlikte alırım beklentisine girdi. Yeni yılla birlikte ocak ayı dünyada yaşanan gelişmeler ile birlikte kripto paraları baskı altında. Analistlere göre, Bitcoin bu bölgeden yeni bir toparlanma evresine geçebilecek zincir verilere sahip. Peki, Bitcoin neden düştü? Bitcoin kaç dolar oldu? Bitcoin, Etherium, Dogecoin ve BTC'de son durum ne? İşte kripto paralarda son durum!

Bitcoin neden düştü? Bitcoin kaç dolar oldu? Bitcoin, Etherium, Dogecoin ve BTC'de son durum ne? (21 Ocak 2022)

Bitcoin'de sert düşüş! Son 24 saatte Bitcoin'de kayıp oranı yüzde 7'yi aştı. Bitcoin, 2021 yılı ağustos ayından bu yana ilk kez 38 bin dolar seviyesine geriledi. Yatırımcı da Bitcoin'de alım beklentisine girerken, analistler de Bitcoin'in geldiği bu kontadan toplanlanma yaşanabileceğini vurguluyor. Peki, Bitcoin neden düştü? Bitcoin kaç dolar oldu? Bitcoin, Etherium, Dogecoin ve BTC'de son durum ne? İşte kripto paralarda son durum!

BİTCOİN NEDEN DÜŞTÜ?

ABD'de artan tahvil faizleri ve Rusya'da gündeme gelen kripto para yasağı Bitcoin'de yüzde 7'i aşan bir kayba yol açtı. Bitcoin 38.000 doların altına gerileyerek ağustos ayından beri görülen en düşük seviyeyi buldu. Aynı zamanda Etherium'da da düşüş yaşandı. Düşüşte Rusya Merkez Bankası'nın kripto paraları yasaklama önerisi de etkili oldu.

BİTCOİN KAÇ DOLAR OLDU?

Bitcoin, güne düşüşle başladı. Bitcoin'de son 24 saatte yatırımcıların kaybı yüzde 7'yi aştı.
Bitcoin fiyatı 38 bin dolar seviyesine kadar düştü.

Geçtiğimiz Kasım ayında 70 bin dolar seviyesini zorlayan Bitcoin, böylece Ağustos ayından bu yana ilk kez 38 bin dolar seviyesini gördü.

Haberin Devamı

ETHERIUM'DA SON DURUM NE?

Ethereum da benzer şekilde bu sabah itibarıyla günlük yüzde 8.3'lük değer kaybıyla 2.860 dolara düştü. Ethereum'da ise kayıp yüzde 8'i aşarken, Ethereum fiyatı 2 bin 850 dolar seviyesine geriledi.

DOGECOIN'DE NE KADAR?

Dogecoin fiyatı da yüzde 8'lik düşüşle 0,15 dolar seviyesine düştü.

Kripto paraların toplam piyasa değeri de son 24 saatte 2 trilyon 50 milyar dolardan 1 trilyon 830 milyar dolara geriledi. Yani 1 günde piyasadan 220 milyar dolar silinmiş oldu.