Gazete Vatan Logo

Benzine indirim var mı, motorine indirim geldi mi 31 Ağustos? Akaryakıt güncel fiyatları ne kadar, benzinin litresi kaç TL?

Dolar kurundaki düşüş petrol fiyatlarına da yansıdı. Son günlerde yüksek ivme takip eden benzimden indirim haberi geldi. Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanmalarda son olarak motorine 22 Ağustos tarihinde 1 TL'lik bir zam geldi. Bu zammın ardından araç sahiplerini sevindirecek indirim yapıldı.

Benzine indirim var mı, motorine indirim geldi mi 31 Ağustos? Akaryakıt güncel fiyatları ne kadar, benzinin litresi kaç TL?

Akaryakıtta yaşanan fiyat değişimlerine bu kez indirim yansıdır. Benzin, dizel ve LPG litre fiyatları araştırması sıklaştı. Bu kapsamda "Benzine zam ya da indirim var mı?" sorusu gündem oldu. 

Benzine indirim mi geldi, motorine indirim var mı?

31 Ağustos Perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere benzine 97 kuruşluk indirim geldi. Motorin fiyatlarında ise herhangi bir fiyat değişikliği olmadı.

18 Ağustos 2023 Cuma gecesi itibarıyla geçerli olmak üzere 1 lira 52 kuruş indirim geldi. Yapılan indirimin ardından motorin fiyatlarına 22 Ağustos'ta 1 liralık zam yapıldı.

Bugünden itibaren İstanbul'da motorin litre fiyatı 37.89 liradan satılıyor. Benzinin litresi ise ortalama 36.81 liradan satılıyor.

Güncel akaryakıt fiyatları ne kadar 31 Ağustos?

İstanbul Anadolu Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 37.66 TL

İstanbul Anadolu Yakası'nda motorin litre fiyatı: 37.80 TL

İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 15.93 TL

İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 37,74 TL

İstanbul Avrupa Yakası'nda motorin litre fiyatı: 37,85 TL

Haberin Devamı

İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 16,38 TL

Ankara'da benzin litre fiyatı: 38,24 TL

Ankara'da motorin litre fiyatı: 38,37 TL

Ankara'da LPG litre fiyatı: 16.28 TL

İzmir'de benzin litre fiyatı: 38,30 TL

İzmir'de motorin litre fiyatı: 38,47 TL

İzmir'de LPG litre fiyatı: 16.02 TL.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.