Gazete Vatan Logo

Benzine indirim gelecek mi, motorine indirim var mı? 24 Eylül 2022 Benzin ve motorin fiyatları düşecek mi, güncel akaryakıt fiyatları ne kadar?

Akaryakıt fiyatlarını etkileyen petrol fiyatları 85 dolar bandına çekildi. 9 ayın dibini gören petrol fiyatları sonrası “Benzine indirim gelecek mi, motorine indirim var mı?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. Benzin ve motorin fiyatları brent petrol tarafındaki dalgalanmalardan etkileniyor. Dünya genelinde merkez bankalarının faiz artışı kararları sonrasında Brent petrolün varil fiyatında bugünkü düşüş yüzde 5’e yaklaştı.

Benzine indirim gelecek mi, motorine indirim var mı? 24 Eylül 2022 Benzin ve motorin fiyatları düşecek mi, güncel akaryakıt fiyatları ne kadar?

Petrol fiyatları benzin ve mazot fiyatı olmak üzere akaryakıt pompa fiyatlarını etkiliyor. Fed'in faiz kararı sonrası piyasalarda likiditenin azalacağı beklentisiyle petrol fiyatları yönünü aşağı çevirdi. Petrolde yaşanan bu gelişme sonrası benzin fiyatı ve motorin fiyatları için yeni indirim beklentisi oluştu.

BENZİNE İNDİRİM GELECEK Mİ, MOTORİNE İNDİRİM VAR MI?

AB ve ABD’de talebin azalacağı beklentisi, yüksek enflasyon nedeniyle resesyon riskinin artması petrol fiyatlarındaki düşüşü destekliyor. 

Dünyanın en büyük petrol üreticilerinden Suudi Arabistan'ın günlük petrol ihracatı 7,38 milyon varile yükseldiği bildirilirken, bu rakam 2,5 yıllık ülkenin en yüksek petrol ihracatı oldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kısmi askeri seferberlik ilan etmesiyle küresel piyasalarda altın, dolar ve tahvil gibi güvenli liman etiketine sahip varlık fiyatları yükseldi.

Avrupa Birliği'nin ortak para birimi euro ise düşüş kaydetti. Putin'in bu açıklaması petrolde ilk anda yükselişe neden olsa da Fed'in açıklamaları ağır bastı ve brent petrolde düşüşü hızlandırdı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde mazot fiyatı için 1,76 TL'lik indirim gelmişti. Petrolde yukarı yönlü harekete neden olacak yeni bir haber akışı olmadığı takdirde; yaşanan bu düşüşün sürmesi durumunda benzin ve mazot fiyatı başta olmak akaryakıt fiyatları için yeni indirimlerin pompaya yansıması bekleniyor.

Motorine 20 Eylül itibariyle 1,14 TL indirim gelmişti. Benzine en son 6 Eylül’de 57 kuruş zam yapıldı ve litre fiyatı 19,67 TL’ye yükseldi.

AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR?

Benzin fiyatları;

İstanbul'da 19,24 TL
Ankara'da 19,36 TL
İzmir'de 19,34 TL

Motorin fiyatları;

İstanbul'da 23,14 TL
Ankara'da 23,23 TL
İzmir'de 23,25 TL