Gazete Vatan Logo

BDDK duyurdu! Yeni yatırım bankası kuruldu! Q Yatırım Bankası kimin? Q Yatırım Bankası kurucu ortağı Ali Ercan kimdir?

BDDK duyurdu! Yeni yatırım bankası kuruldu. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun Q Yatırım Bankası’nın kuruluş izni ile kararı duyuruldu. Kararın duyurulmasının ardından Q Yatırım Bankası'nın kurucu ortağı Ali Ercan’ın özgemişi merak konusu oldu. Peki, Q Yatırım Bankası kimin? Q Yatırım Bankası kurucu ortağı Ali Ercan kimdir? İşte Ali Ercan hakkına merak edilenler…

BDDK duyurdu! Yeni yatırım bankası kuruldu! Q Yatırım Bankası kimin? Q Yatırım Bankası kurucu ortağı Ali Ercan kimdir?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) duyurdu! Q Yatırım Bankası’na kuruluş izni verildi. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan kararda BDDK, Q Yatırım Bankası" unvanı altında 500 milyon lira sermayeli bir yatırım bankasının kurulmasına onay verdi.

BDDK Resmi Gazete'de yayımlanan Q Yatırım Bankası kuruluşu ile ilgili kararın tam metni:

"Kurul Başkanlığının 11.10.2022 tarihli gündem yazısı ekinde gönderilen 11.10.2022 tarih ve .... sayılı yazı ve eklerinin incelenmesi sonucunda; 

Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine ilişkin Yönetmeliğin 4 üncü maddesi kapsamında alınan bilgi ve belgeler ve söz konusu bilgi ve belgelere yöneklik aynı maddenin ikinci fıkrasında verilen yetki çerçevesinde 5411 syaılı Bankacılık Kanununun (Kanun)7 nci ve 8 inci maddeleri kapsamında yapılan inceleme ve değerlendirme neticesinde kanunun 6 ncı maddesi uyarınca kurucu ortaklar Ali Ercan, Bien Finans Faktoring AŞ, Gezinomi Seyahat Turizm Ticaret AŞ, Allbatross Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ ve Q Yatırım Holding AŞ tarafından Türkiye'de 500 milyon TL kuruluş sermayeli 'Q Yatırım Bankası A.Ş.' unvanlı bir yatırım bankası kurulmasına izin verilmesine karar verilmiştir."

Haberin Devamı

ALİ ERCAN KİMDİR? Q YATIRIM BANKASI KURUCU ORTAĞI ALİ ERCAN’IN ÖZGEÇMİŞİ

Ali Ercan, 6 Şubat 1986 tarihinde Konya’da doğdu. Lise öğrenimini TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi’nde tamamladıktan sonra İngiltere’de University of Leicester’da İş İdaresi öğrenimi alarak 2007 yılında mezun oldu. Türkiye’ye dönüşünde gerek aile şirketlerinde gerekse de sahibi olduğu şirketlerde seramik, turizm, maden, ticaret gibi faaliyet konularında genel müdür, yönetim kurulu üyeliği, yönetim kurulu başkan vekilliği ve yönetim kurulu başkanlığı görevlerinde bulundu. Seramik, granit üretimi ve finansal yönetim hakkında üst düzey bilgi ve deneyime sahip olan Ali Ercan, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da kurucu üye olarak görev aldı. Gayrimenkul geliştirme, e-ticaret, inşaat, seramik, turizm ve sanayi konularında pek çok projeyi hayata geçirmiş olan Ali Ercan, 24 Ağustos 2016 tarihinden bu yana şirketlerinin yönetim kurulu başkanı ve hakim ortak olarak görev almaktadır.

Haberin Devamı