Gazete Vatan Logo

Bankada parası olana güzel haber! İndirim kararı, faiz ve...

Bankada parası olan herkesi çok yakından ilgilendiren karar. Ve resmen açıklandı. İndirim süresi 3 ay daha uzatıldı. Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Stopajlarda yapılan 10 puanlık indirim ile mevduattan alınacak faiz daha da artmış oldu.

Bankada parası olana güzel haber! İndirim kararı, faiz ve...

Vatandaşın Türk Lirası tasarruflarını artırması için Eylül 2020’de hayata geçirilen düzenlemeyle TL vadeli mevduatlarla tahvil ve bonolardan alınan stopaj (vergi) oranlarında indirime gidilmişti. TL’yi teşvik etmek amacıyla yapılan bu indirimin süresi yıl sonunda bitiyordu ancak Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile stopaj teşviki 31 Mart 2022’ye kadar uzatıldı.

YÜZDE SIFIR UYGULANIYOR

Buna göre, 2022 Mart sonuna kadar stopaj oranları, vadesi 6 aya kadar olan hesaplarda yüzde 15 yerine yüzde 5, 1 yıla kadar olanlarda yüzde 12 yerine yüzde 3, 1 yıldan uzun olanlarda ise yüzde 10 yerine yüzde sıfır (0) olarak uygulanacak. Böylece üç ay daha TL mevduatta yatırım yapanlar daha az vergi kesintisi ile daha fazla faiz geliri elde etmiş olacak.

CUMHURBAŞKANI MÜJDEYİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kararı duyurmuştu. Erdoğan "Tasarruf sahiplerinin mevduatlarını Türk Lirası cinsinden tutmalarını teşvik etmek için başlattığımız katılım hesaplarına indirimli tevkifat uygulamasını bu yıl sonuna kadar uzatmıştık. Şimdi de vatandaşlarımıza ayda 1,7 milyar lira katkı sağlayan bu indirimli stopaj uygulamasını mart ayı sonuna kadar devam ettirme kararı aldık" diye konuştu.

Haberin Devamı