Gazete Vatan Logo

Bakan resmen açıkladı! 9 Ağustos’ta ilk görev

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin sondaj gemisi filosuna kazandırılan dördüncü üyesi olan derin sondaj gemisi Abdülhamid Han’ın 9 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Akdeniz’de Türkiye’nin deniz yetki alanları içerisinde bulunan görev alanına uğurlanacağını duyurdu.

Bakan resmen açıkladı! 9 Ağustos’ta ilk görev

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, gazetecilerin sorularını yanıtlayarak enerji gündemini değerlendirdi.

“(Karadeniz gazı ile) hem vatandaşımız kazanacak hem de devletimiz kazanmış olacak”
Emtia fiyatlarındaki artış ile birçok maliyetin arttığını dile getiren Bakan Dönmez, “Buna rağmen ithal ettiğimiz gaz fiyatları ile mukayese ettiğimizde Karadeniz gazı o fiyatlara göre daha ekonomik olduğunu söyleyebiliriz. Hem bizim vatandaşlarımızın aile bütçelerine yansıyacak demektir hem de milli bütçemize yansıyacak. Hem vatandaşımız kazanacak hem de devletimiz kazanmış olacak” değerlendirmesini yaptı.

“Abdülhamid Han 9 Ağustos’ta ilk görev yerine uğurlanacak”
Derin sondaj gemisi Abdülhamid Han’ın filoya kazandırılan dördüncü gemi niteliğinde olduğunu anımsatan Dönmez, “Onu da Akdeniz’de ilk görev yerine uğurlayacağız. 9 Ağustos’ta bir aksilik çıkmazsa Cumhurbaşkanımızın katılımıyla Mersin Taşucu’ndan ilk görev yerine uğurlamış olacağız. Görev alanı ise kendi deniz yetki alanlarımız içerisinde olacak. Yeri de inşallah Cumhurbaşkanımız açıklayacak” dedi.

Haberin Devamı