Gazete Vatan Logo

Bakan Karaismailoğlu, CNN Türk'te Zigana Tüneli'nin tüm detaylarını anlattı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Adil Karaismailoğlu CNN Türk'te Zigana Tüneli ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu, "Zigana Dağı'ndaki meşakkatli yolculuktan artık Zigana Tüneli ile keyfe dönüşecek. Yakıt ve zaman tasarrufu sağlayacak. Burada üretim ve yatırım artacak. Yerli ve milli mühendislik çözümleriyle projelendirdik ve uyguladık. Bize aktarılan genel bütçeden yaptık. AK Parti son 21 yılda buna benzer çok iş yaptı. Tünel içerisinde 650 tane kamera var. Akıllı tünel sistemi kullanıldı." dedi.

Bakan Karaismailoğlu, CNN Türk'te Zigana Tüneli'nin tüm detaylarını anlattı

Bakan Karaismailoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle;

Trabzon bizim doğduğumuz, büyüdüğümüz muhteşem kent. Bu kent için yapacaklarımız çok. Projelerimizi, planlarımızı açıklıyoruz. Trabzon'da olduğu gibi Türkiye'nin her tarafında biten projeler var. Çok büyük işler yaptık, hayalleri gerçeğe dönüştürdük. Hem Trabzon için hem Türkiye için çok iyi şeyler planladık. Hedefimiz büyük bugün Zigana Tüneli'ndeyiz. Trabzon kazanacak, Türkiye kazanacak. Evlatlarımız burada iş bulacaklar. Çok güzel işler yapıyoruz, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.

ZİGANA TÜNELİ
Önemli bir lojistik bir koridor burası. Avrupa'nın en uzun tünelini hizmete açacağız. Burada özellikle  Gümüşhane - Trabzon arasındaki mesafeyi 30 dakikaya düşürecek. Mesafeler kısalacak. Burada akaryakıt tasarrufu, zaman tasarrufu hem vatandaşlarımızın hayatı kolaylaşacak kaliteli yolculuk sayesinde üretim artacak. Normalde 1,5 saat daha öncesinde çok daha fazlaydı. Yerli milli mühendislik çözümleriyle projelendirdik. Dünya ulaşım tarihine geçecek çok özel projelerden bir tanesi. Akıllı ulaşım sistemleri kullanıldı.
Türkiye 21 yıldır çok büyük projeler kazandı.

Haberin Devamı

TÜNELDE GÜVENLİK HAD SAFHADA

Tünelin girişinden çıkışına kadar güvenli seyahat için her şey kontrol altında. Burada kazandığımız tecrübe yeni projelere ilham alıyor. Bu mühendislik çözümler, uluslararası pazarlara da yansıttığımız için dünyada bu işi yüklenici olarak yapıyoruz. Bolu Dağı tüneli sadece 3 kilometre. 17 senede bitiremediğimiz bir proje. 3 kilometrelik bir tüneli 17 yılda bitiremeyen bir Türkiye'den, 14,5 kilometrelik çift tüp tüneli 5 yıl içerisinde bitiren bir hale geldik. son 21 yılda 29 bin km yol yaptık. Akaryakıttan 1yılda milyar litre tasarruf sağlıyoruz. Bu yaptığımız yollar sayesinde trafik kazaları yüzde 82 oranında azaldı. 13 bin 100 tane vatandaşımızın canını kurtarıyoruz. 20 yıl önce Türkiye'de 8,5 milyon araç vardı. Bugün tam 26 milyon araç var. Trafik kazası dahil trafik sıkışıklığı daha az. Biz bunları düşünüyoruz, projelendirip uyguluyoruz. Osmangazi Köprüsü'nün maliyeti 1.48 milyar dolar. Bugüne kadar faydası 1.7 milyar dolar. Türkiye doğru zamanda doğru yatırımlar yaparak ülkenin yolunu açmıştır. Gençlerimiz artık altyapı değil inovasyonu düşünecek.

TRABZON'A YENİ HAVALİMANI PROJESİ

Pandemiden sonra buraya Ortadoğu'dan gelen müthiş turist akını var. Onları buradan memnun ederek göndermeliyiz. Yıllık 15 milyon yolcu kapasitesiyle Trabzon'a hizmet verecek. Mevcut havalimanı, bu havalimanı yapılana kadar işlevine devam edecek sonra da şehre değer katmaya devam edecek. İstanbul, Antalya, İzmir, Bodrum Havalimanlarında kazandığımız tecrübeleri yansıtıyoruz. İstanbul Havalimanı göz bebeğimiz. Günde bin 550 uçuş oluyor. Günde 250 bin yolcuyu ağırlıyoruz. Burada 200 bin kişilik istihdam var. Metrosunu da bitirdik. Açtığımız günden bu ya 1.5 milyon yolcu kullandı metroyu. İstanbul Havalimanı'ndan devlet aklı var, bir planlama. devletin kasasından bir kuruş çıkmadan tam 10 milyar euroluk yatırım yaptırdık. 26 milyar euro kira geliri toplayacağız. Garanti ettiğimiz yolcuyu aştığımızda da ekstra gelir alıyoruz. 80 milyon kapasiteli Antalya Havalimanı yapıyoruz. Bunu yapmamız için 765 milyon euroluk yatırım yapmamız gerekiyordu. Devletin kasasından tek kuruş çıkmadan 765 milyon euroluk yatırım yapıyoruz. 8,5 milyar euro da ilave gelir getiriyoruz. Bunun ötesi var mı? Yeni ihaleyi alan firma Fransız, Alman ve Türk.

Haberin Devamı