Gazete Vatan Logo

Asgari ücret toplantısı ne zaman, saat kaçta? 2023 Asgari ücret ne kadar olur, yüzde 50 zam olur mu?

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplantısında! 2023 yılının asgari ücretini belirlemek için komisyonda işveren kesimi adına TİSK, İşçi kesimi adına da TÜRK-İŞ ve kamuyu temsilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları masada olacak. Peki, Asgari ücret toplantısı ne zaman, saat kaçta? 2023 Asgari ücret ne kadar olur, yüzde 50 zam olur mu? Asgari ücret zammı detayları!

Asgari ücret toplantısı ne zaman, saat kaçta? 2023 Asgari ücret ne kadar olur, yüzde 50 zam olur mu?

Çalışan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! 2023 asgari ücretinin belirleneceği toplantıların ilki bugün yapılacak. Gözler, hükümet, işçi ve işveren temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda olacak. Gerçekleştirilecek üç toplantının ardından 2023 asgari ücret zammı belli olacak. İlk toplantı için gözler komisyona çevilirken yapılacak açıklamalar ve tarafların önerileri dikkatle takip edilecek.

ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün öğleden sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda toplanacak. Toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirilecek. Toplantı sonrası açıklama yapılması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET TOPLANTILARI NE ZAMAN?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023 yılı asgari ücretini belirlemek üzere ilk toplantısını bugün, ikinci toplantıyı 14 Aralık'ta yapacak. Gerçekleştirilecek üç toplantının ardından 2023 asgari ücret zammı belli olacak. Asgari ücret zammının Aralık ayının son haftası itibariyle açıklanması bekleniyor.

2023 ASGARİ ÜCRETİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Haberin Devamı

Gerçekleştirilecek üç toplantının ardından 2023 asgari ücret zammı belli olacak. Asgari ücret zammının Aralık ayının son haftası itibariyle açıklanması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

1 Ocak 2023'ten itibaren geçerli olacak yeni ücret Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun çalışmaları sonucunda netleşecek.

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında dört kez toplanıyor.

Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp, oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLUR? İŞTE ASGARİ ÜCRET BEKLENTİSİ

Asgari ücret zammı ile ilgili işveren ve işçinin beklentileri farklılaşıyor. Hükümet çalışanın enflasyona ezdirilmeyeceğine ilişkin mesajlar verirken sosyal güvenlik uzmanları ve ekonomistler de tahminlerini yapıyor. İşte kamuoyunda konuşulan asgari ücret zam oranına göre hesaplamalardan bazılarını derledik;

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 30 ZAM GELİRSE NE KADAR OLUR?

Şu an 5 bin 500 TL olan asgari ücret yüzde 30 zamla 7 bin 150 TL'ye yükselecek.

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 40 ZAM GELİRSE KAÇ LİRA OLUR?

Şu an 5 bin 500 TL olan asgari ücret yüzde 40 zamla 7 bin 700 TL'ye yükselecek.

ASGARİ ÜCRETTE YÜZDE 50 ZAM NE KADAR OLUR?

Şu an 5 bin 500 TL olan asgari ücret yüzde 50 zamla 8 bin 250 TL'ye yükselecek.