Gazete Vatan Logo

Aramco halka arz ne zaman, Saudi Aramco ne zaman talep toplamaya başlayacak? Aramco halka arz kaç lot verir, hangi bankalarda var, katılım endeksine uygun mu?

Suudi petrol devi Saudi Aramco dev halka arza hazırlanıyor. Suudi Arabistan, Aramco'nun hisselerinin ikinci arzını pazar günü resmen başlatmaya hazırlanıyor. İkinci halka arzında Ortadoğu ve Avrupa'daki yatırımcılardan 10 milyar doların üzerinde talep görmesi bekleniyor. Peki, Aramco halka arz ne zaman, Saudi Aramco ne zaman talep toplamaya başlayacak? Aramco halka arz kaç lot verir, hangi bankalarda var, katılım endeksine uygun mu?

Aramco halka arz ne zaman, Saudi Aramco ne zaman talep toplamaya başlayacak? Aramco halka arz kaç lot verir, hangi bankalarda var, katılım endeksine uygun mu?

Suudi Arabistan, petrol devi Aramco'nun ilk halka arzından yaklaşık 30 milyar dolar toplamasından neredeyse beş yıl sonra ikinci halka arz gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Söz konusu haberin ardından Aramco halka arz ne zaman, talep toplama ne zaman başlayacak? Aramco halka arz kaç lot verir, hangi bankalarda var, katılım endeksine uygun mu? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.

Aramco halka arz ne zaman?

Suudi Arabistan, Aramco'nun hisselerinin ikinci arzını pazar günü resmen başlatmaya hazırlanıyor. İkinci halka arzında Ortadoğu ve Avrupa'daki yatırımcılardan 10 milyar doların üzerinde talep görmesi bekleniyor.

Saudi Aramco hangi bankalarda var, Aramco halka arz katılım endeksine uygun mu?

Konuya yakın kaynaklar, ikinci halka arzda Aramco hisselerinin borsa işlem fiyatına göre %10'a varan bir indirimle fiyatlandırılacağını öngörüyor.

Suudi Arabistan'ın Aramco'nun ikinci halka arzı için aralarında Citigroup, Goldman Sachs ve HSBC Holdingsc'in de aralarında bulunduğu bir dizi banka ile çalıştığı da belirtiliyor.

Haberin Devamı