Gazete Vatan Logo

Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! 4 katı ücret alınacak

Arabası olan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün işlettiği otoyollardan kaçak geçişlere yeni düzenleme yapıldı. Kaçak geçişlerde ödeme süresinde değişikliğe gidildi. Yeni düzenlemede 15 gün içerisinde yapılan ödemede sadece geçiş ücretinin alınması uygulaması devam edecek. 15 günlük sürenin gecikmesi durumunda 45 güne kadar yapılacak ödemelerde geçiş ücretinin 2 katı tahsis edilecek.

Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! 4 katı ücret alınacak

Bir diğer düzenleme ise 45 günlük sürenin ardından ödenmesi gereken para cezası 4 kat olarak uygulanacak. Uygulama kanunun yürürlüğe girdiği 5 Temmuz’dan 45 gün öncesini kapsayan 21 Mayıs 2022 ve sonrasında yapılan ve ücreti ödenmeyen geçiş ücretleri için geçerli olacak.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işlettiği otoyol ve karayollarındaki kaçak geçişlere ilişkin yeni düzenleme yapıldı. Resmi Gazete'de yayılmanan karara göre, kaçak geçişler için verilen ödeme süresinde değişikliğe gidildi.

Konuyla ilgili ayrıntıları aktaran CNN Türk Muhabiri Duygu Ayaz Bayram şu ifadeleri kullandı: "Kaçak geçiş ücretlerinde değişikliğe gidildi. Düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Karayolları Genel Müdürlüğü işletiminde bulunan otoyollardan 5 Temmuz’da ödemesiz geçiş yapıldı.

Ödemesiz tarihi ödemesiz geçiş tarihini izleyen 15 gün içerisinde yapılacak ödemelerde sadece geçiş ücreti ödenecek. 15 gün içinde geçiş ücretinin ödenmemesi durumunda geçiş ücretinin 4 katı tutarında idari ceza verilecek.

30 GÜN İÇERİSİNDE ÖDENİRSE FİYAT DEĞİŞECEK

Haberin Devamı

15 günlük süreyi izleyen 30 günlük süre ödenmemesi halinde geçiş ücretleri ile geçiş ücretinin 1 katı tutarında idari para cezası tahsil edilecek.

Yeni düzenlemede 15 gün içerisinde yapılan ödemede sadece geçiş ücretinin alınması uygulaması devam edecek. 15 günlük sürenin gecikmesi durumunda 45 güne kadar yapılacak ödemelerde geçiş ücretinin 2 katı tahsis edilecek.

Bir diğer düzenleme ise 45 günlük sürenin ardından ödenmesi gereken para cezası 4 kat olarak uygulanacak. Uygulama kanunun yürürlüğe girdiği 5 Temmuz’dan 45 gün öncesini kapsayan 21 Mayıs 2022 ve sonrasında yapılan ve ücreti ödenmeyen geçiş ücretleri için geçerli olacak. Geçiş ücretleriyle ilgili düzenleme Resmi Gazete’ye yayımlandı. Detaylar da bu şekildeydi."