Gazete Vatan Logo

Akbank gönüllülerle 25 ile ‘iyilik’ götürdü

Akbank, ‘Şehrin İyi Hali’ projesiyle gönüllülük çalışmalarının kapsamını genişletti. Üniversiteli gençler okul boyama, huzurevi ziyareti, sahil temizliği, empati standı gibi 25 farklı projede yer aldı.

Akbank gönüllülerle 25 ile ‘iyilik’ götürdü

Akbank, ‘Akbanklı Gönüllüler’ isimli gönüllülük sistemiyle Akbanklılar, aileleri, müşterileri ve iş ortakları ile var olduğu topluma değer katmaya çalışıyor. Akbank yıllardır Akbanklılarla yürüttüğü gönüllülük çalışmalarının kapsamını, ‘Şehrin İyi Hali’ gönüllülük projesi ile genişletti. İlkini 2015 yılında gerçekleştirdiği proje ile banka, üniversiteli gençleri tüm Türkiye’de sivil toplum kuruluşları işbirliği ile toplum yararına düzenledikleri etkinliklere katılmaya ve ardından Akbank Caz Festivali kapsamında gerçekleşen ve ilgi gören bir konsere misafir olarak katılmaya davet etti.

Projeye katılan üniversiteli gönüllü gençler, kıyı temizliğinden okul boyamaya, hayvan barınaklarına yardımdan huzurevi ziyaretine kadar yaptıkları birçok ‘iyilik’ ile gönüllerde taht kurdular.

Gençler ilgi gösterdi

Üniversiteli gençler, Akbank Caz Festivali’nin 26’ncı yılında da ‘Şehrin İyi Hali Gönüllülük Projesi’ne büyük ilgi gösterdi. Akbank ‘Şehrin İyi Hali Gönüllülük Projesi’ne, başvuruların başladığı

22 Ağustos’tan itibaren Türkiye’nin her yanından ve üniversitesinden yüzlerce genç yoğun ilgi gösterdi ve yalnızca üç günde tüm kontenjanlar doldu.

Haberin Devamı

Akbank’ın çağrısıyla ‘Şehrin İyi Hali Gönüllülük Projesi’ne katılan üniversiteli gönüllü gençler toplumun tüm kesimlerine iyilik taşıyan şu projelerde yer aldılar:

-Turmepa işbirliği ile 100 genç Burgazada’da kıyı temizledi.

-Yedikule Hayvan Dostları Derneği işbirliği ile 100 genç Yedikule Hayvan Barınağı ihtiyaçları ve temizliğinde görev aldı.

-Hayat Sende Derneği işbirliği ile 100 gönüllü gencin katılımıyla, koruma altındaki gençlerle Belgrad Ormanı’nda ‘Yön Bulma’ etkinliği yapıldı.

-Toplum Gönüllüleri Vakfı işbirliği ile 100 gönüllü genç ile Eyüp Merkez Ortaokulu’nun duvarları yenilendi.

-Yine Toplum Gönüllüleri Vakfı işbirliği 100 gönüllü gencin katılımyla; Adana, Adıyaman, Trabzon, Afyon, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bingöl, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Hatay, Isparta, İzmir, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Samsun, Van ve Zonguldak olmak üzere 25 ilde onkoloji servisi ziyareti, okul boyama, huzurevi ziyareti, sahil temizliği, empati standı gibi 25 farklı sosyal sorumluluk projesi yapıldı.

Haberin Devamı

Çalışmalar başladı

Bu yıl 500 üniversiteli genç Türkiye genelinde toplum yararına düzenlenen etkinliklere ve ardından Akbank Caz Festivali kapsamında gerçekleşen IMANY konserine katıldılar. Gençlerin gönüllülük coşkusunu müzik coşkusu ile birleştiren ‘Şehrin İyi Hali’ gelecek yıl için çalışmalarına şimdiden başladı.