Gazete Vatan Logo

Akaryakıtta son dakika! Rüzgar tersine döndü! Benzin, Motorin, LPG...

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Akaryakıt fiyatlarında zam beklentisi oluştu. Bir süredir düşüş bandında yer alan brent petrolde rüzgar tersine döndü. Öyle ki; dün 101 dolar seviyesinde günü tamamlayan brent petrolün varil fiyatı, bugün sabah saatlerinde 103 dolara kadar çıktı. Söz konusu yükseliş, akaryakıtta yeniden bir zam beklentisi oluşturdu.

Akaryakıtta son dakika! Rüzgar tersine döndü! Benzin, Motorin, LPG...

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası ortaya çıkan enerji krizi ile birlikte brent petrol rekor üzerine rekor tazelemişti. Brent petrolde yaşanan yükseliş, dünya çapında akaryakıt fiyatlarında zamları beraberinde getirmişti. Bu gelişmelerin ardından politik atılımlar ve tahıl koridoru anlaşmasının sağlanması gibi olumlu gelişmelerle birlikte bir süredir düşüş yaşanan brent petrolde rüzgar yeniden tersine döndü. Yüzde 1,3 artış yaşayan brent petrol 103 dolar seviyelerinden işlem görürken yaşanan artış sonrası benzin ve motorine zam beklendiği bildirildi.

HAM PETROL STOKLARINDA AZALMA VAR

Türkiye gazetesinin haberine göre; Brent petrol fiyatlardaki yükselişte, ABD'nin ticari ham petrol stoklarındaki azalış etkili olduğu biliniyor. ABD Enerji Enformasyon İdaresi, ülkedeki ticari ham petrol stoklarının geçen hafta yaklaşık 4 milyon 500 bin varil azalarak 422 milyon 100 bin varile gerilediğini duyurdu. Piyasa beklentisi stokların yaklaşık 4 milyon 300 bin varil azalacağı yönündeydi.

Bahsi geçen dönemde ABD'nin benzin stokları da 3,3 milyon varil azalışla 225 milyon 100 bin varil oldu. Bu veriler, ülkede petrol talebinin yüksek seyrettiği algısı oluşturarak fiyatları destekledi.

Haberin Devamı

PETROLDE FED FAİZ KARARI ETKİSİ

ABD Merkez Bankasının (Fed) dün beklendiği gibi politika faizini 75 baz puan artırarak yüzde 2,25-2,50 aralığına yükseltmesinin ardından Fed Başkanı Jerome Powell'ın gelecek toplantılarda daha yumuşak adımlar atılabileceği mesajını vermesi de fiyatları destekleyen bir unsur oldu.

29 TEMMUZ GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI
İSTANBUL'DA MAZOT VE BENZİN FİYATI NE KADAR OLDU?

İstanbul'da benzin fiyatı: 22.25 TL/LT

İstanbul'da mazot (motorin) litre fiyatı: 24.53 TL/LT

İstanbul'da LPG fiyatı: 10.79 TL/LT

ANKARA'DA MAZOT VE BENZİN FİYATI NE KADAR OLDU?

Ankara'da benzin litre fiyatı: 22.36 TL/LT

Ankara'da mazot (motorin) litre fiyatı: 24.62 TL/LT

Ankara'da LPG fiyatı: 11.05 TL/LT

İZMİR'DE MAZOT VE BENZİN FİYATI NE KADAR OLDU?

İzmir'de benzin litre fiyatı: 22.36 TL/LT

İzmir'de mazot (motorin) litre fiyatı: 24.65 TL/LT

Haberin Devamı

İzmir'de LPG fiyatı: 10.73 TL/LT