Gazete Vatan Logo

Akaryakıtta fiyatlar değişti! İşte benzin, motorin ve LPG'de yeni fiyatlar

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi geldi. Akaryakıt fiyatlarına zam yapıldı. Akaryakıt fiyatlarında yeni ücretler belli oldu. Petrol piyasasındaki dalgalanmalar, Brent petrol varil fiyatının yeni haftaya yükseliş ile başlaması ile birlikte akaryakıt fiyatlarında yine zam göründü. Geçtiğimiz günlerde peş peşe yapılan indirimlerin ardından gece yarısında yapılan zam ile birlikte akaryakıtta tabela değişti. Benzin ve motorinin fiyatı yükselirken LPG’de ise indirim geldi. İşte 6 Eylül 2022 itibari ile güncel akaryakıt fiyatları ve petrol piyasasında son durum…

Akaryakıtta fiyatlar değişti! İşte benzin, motorin ve LPG'de yeni fiyatlar

Akaryakıt tabelaları bir yukarı doğru bir aşağı doğru seyir etmeye devam ediyor. İndirim veya zam sonrasında milyonlarca sürücünün kafası karışmış durumda. Bunda en büyük etkenlerden birisi olan Brent petrolde yaşanan dalgalanmalar. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sonrasında tarihi rekorlar kıran Brent petrol varil fiyatı küresel çapta akaryakıt fiyatlarındaki rekoru beraberinde getirdi. Türkiye’de yaşananlardan etkisini hisseden ülkelerden biri oldu. Geçtiğimiz yıla göre akaryakıt fiyatları yaklaşık 3 kat yükseldi.

BENZİN VE MOTORİNE ZAM, LPG’YE İSE İNDİRİM

Geçtiğimiz hafta sonu benzine yapılan 1 lira 51 kuruşluk ve motorine yapılan 2 lira 41 kuruşluk indirim sevinci kısa sürdü. Sektör temsilcilerin geçtiğimiz günlerde duyurduğu benzin ve motorine zam LPG’ye ise indirim geleceği beklentisi bu gece itibari ile gerçekleşti. 3 gün süren indirimli fiyat sonrasında benzin ve motorin eski fiyatlarına ulaştı. Benzinin litre fiyatına 56 kuruşmotorinin litre fiyatına ise 70 kuruş zam yapıldı.LPG fiyatlarına ise 40 kuruş indirim geldi.

Haberin Devamı

6 EYLÜL BENZİN FİYATI

İstanbul Avrupa Yakası: 19,22
İstanbul Anadolu Yakası: 19,23
Ankara: 19,34
İzmir: 19,34

6 EYLÜL MOTORİN FİYATI

İstanbul Avrupa Yakası: 25,21
İstanbul Anadolu Yakası: 25,24
Ankara: 25,33
İzmir: 25,34

6 EYLÜL LPG FİYATI

İstanbul Avrupa Yakası: 11.07
İstanbul Anadolu Yakası: 10,62
Ankara: 10,94
İzmir:10,74