Gazete Vatan Logo

Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman? Aile Destek Programı ağustos ayı ödemeleri için tarih verildi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere verilen Aile Destek Programı ödemelerinin yapılacağı tarih belli oldu. Kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, destek ödemelerinin yapılacağı tarihi açıkladı. Peki, Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman? Aile Destek Programı ağustos ayı ödemeleri nereden ve nasıl yapılacak? İşte detaylar…

Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman? Aile Destek Programı ağustos ayı ödemeleri için tarih verildi!

İhtiyaç sahibi ailelere aylık olarak verilen Aile Destek Programı ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarih belli oldu. Kabine toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Aile Destek Programı ödemelerinin yapılacağı tarihi duyurdu.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan Aile Destek Programı ödemeleri ile ilgili şunları söyledi:

“Türkiye Aile Destek Programını geçtiğimiz aylarda uygulamaya alarak, sosyal koruma kalkanımızın kapsamını genişletmiştik. Şartları tutmadığı için diğer yardımlardan yararlanamayan ve belirli bir gelir seviyesinin altında olan 831 bin vatandaşımıza temmuz ayında 427 milyon lira destek sağlamıştık. Mevcut ve yeni hak sahibi 1,6 milyon kişinin 1 milyar lirayı bulan ağustos ayı ödemelerini 7 Eylül'de gerçekleştiriyoruz."

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMESİ NE KADAR?

450 ile 600-TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabiliyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuran kişinin;

- Türk vatandaşı olmaması,

- Mavi Kart sahibi olması,

- Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

- 18 yaşından küçük olması,

- Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması, durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacak.