Gazete Vatan Logo

Aile destek paketi ne zaman yatacak, Aile destek ödemeleri yılbaşından önce yatar mı? Aile destek paketi aralık ayında zamlı mı yatacak?

Aile Destek Paketi yılbaşından önce mi yatacak? Aile Destek Programı kapsamında düzenlenen aylık ödemeler, yeni yılın başlamasına az bir süre kala gündem oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen program kapsamında, her ay düzenli olarak vatandaşların hesaplarına destek ödemeleri yatırılıyor. Peki, Aile Destek Ödemeleri yılbaşından önce yatar mı, Aile Destek Paketi yılbaşından önce mi yatacak? Aile destek ödemesi ne zaman yatacak, yılbaşından önce, erken yatar mı?

Aile destek paketi ne zaman yatacak, Aile destek ödemeleri yılbaşından önce yatar mı? Aile destek paketi aralık ayında zamlı mı yatacak?

Aile Destek Programı ödemeleri, Aralık ayının bitmesine yakın yeniden gündeme geldi. Aile Destek Programı kapsamında düzenlenen aylık ödemelerin vatandaşların hesaplarına ne zaman yatacağı merak ediliyor. Peki, Aile Destek Paketi yılbaşından önce mi yatacak? Aile destek ödemesi ne zaman yatacak, erken yatar mı?

AİLE DESTEK PAKETİ YILBAŞINDAN ÖNCE Mİ YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aralık ayı ödemelerinin hesaplara yatırıldığını belirtti. Göktaş, yazılı açıklamasında, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında bugüne kadar hanelere toplam 60,3 milyar lira destek sağlandığını vurgulayarak, "İhtiyaç sahibi hanelerimize bu ay toplam 4 milyar lira ödeme yapacağız." ifadelerini kullandı.

Aile Destek Programı ödemelerinin e-Devlet üzerinden sorgulanabilmesi için T.C. kimlik numarasıyla "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" ekranına girilebileceği belirtildi.

AİLE DESTEK PAKETİ NE KADAR?

Aile Destek Programı ödemeleri, kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre belirlenmektedir. Gelir miktarına bağlı olarak ödeme tutarları şu şekildedir:

Haberin Devamı

450 TL ve altı olanlar 1.250 TL alacak.

450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar 1.100 TL alacak.

911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar 950 TL alacak.

1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar 850 TL alacak.