Gazete Vatan Logo

Abu Issa Türkiye’de ‘marka’lı büyüyecek

Hazır giyimden saate temsil ettiği yüzlerce dünya markasını tüketicilerle buluşturan Katarlı Abu Issa Holding, Türkiye pazarına girdi. Kendi markası olan Mosafer ile pazara adım atan holding, ABD’li Cole Haan ve Alman Aigner’i de getirdi. 2017 yılında da bunlara yeni markalar eklenecek.

Abu Issa Türkiye’de ‘marka’lı büyüyecek

Katarlı yatırımcılar son dönemde Türkiye’deki yatırımlarıyla sık sık gündeme geliyor. Finansbank, Digiturk, BMC gibi büyük şirketlere yaptıkları yatırımların yanı sıra gayrimenkul yatırımlarıyla da adlarından söz ettiren Katarlılar, perakende sektöründe de iddialı... Bu yatırımcılardan Abu Issa Holding, kısa bir süre önce Türkiye pazarına giriş yaptı.

Kendi markaları var

Hazır giyimden saate, mücevherden kozmetiğe temsil ettiği 250’nin üzerinde dünya markasını tüketicilerle buluşturan holding, ilk olarak kendi markası Mosafer ile girdi. Türkiye’de Abu Issa Turkey Moda ve Lüks Tüketim Limited adıyla şirket kuran holding, ikinci markayı temsil ettiği dünya markalarının arasından seçti ve ABD’li ayakkabı markası Cole Haan’ın ilk mağazasını Kanyon’da açtı. Abu Issa Holding’in Türk tüketicisiyle tanıştırdığı üçüncü marka ise çantalarıyla tanınan Alman Aigner oldu.

Etienne Aigner’ın kurduğu marka, bugün dünya çapındaki 98 butiği ve 267 satış noktasıyla modaya yön veren markalar arasında gösteriliyor... 50 yılı aşkın süredir 20’den fazla ülkede modaseverlerle buluşan Aigner’ın Türkiye’deki ilk mağazaları İstanbul’un Anadolu yakasındaki Akasya AVM ve Avrupa yakasındaki Zorlu AVM’de hizmete girdi. Aigner, 2016 yaz koleksiyonunun yanı sıra klasikleşmiş modellerini de müşterilerinin beğenisine sunuyor.

Haberin Devamı

Abu Issa Holding’in Başkanı ve CEO’su Ashraf Abu Issa

Yeni markalar sırada

Markanın baş tasarımcısı, kreatif direktör Christian Beck’in hayat verdiği koleksiyonlarında çanta ve aksesuarların yanı sıra takı, saat, gözlük gibi farklı alternatifler de yer alıyor. Abu Issa Holding, önümüzdeki dönemde yeni projeler üzerinde çalışıyor. Enerji ve inşaat sektörlerinde de ciddi yatırımları olan, 4 binin üzerinde çalışanı bulunan grup özellikle 2017 yılında yeni markaları getirerek atağa geçmeye hazırlanıyor.

At nalından ilham aldı

AIGNER’IN logosu, ilhamını nal figüründen alıyor. Şirketin Macaristan doğumlu kurucusu Etienne Aigner, at nalı şeklindeki logosunu daha şirket kurulmadan önce 1950’li yıllarda New York’ta tanıttı. İşadamı Heiner H. Ranki’den gelen teklif üzerine 1965 yılında Aigner resmen Münih’te kuruldu.

Haberin Devamı

Marka bugün kraliyet aileleri başta olmak üzere dünyaca ünlü isimlerin vazgeçilmezi olarak öne çıkıyor. Dünyaca ünlü top model Toni Garrn, 4 sezondur markanın yüzü olarak kameralar karşısına geçiyor.

2012 yılında satıldı

Trafton Cole ve Eddie Haan’ın 1928 yılında temellerini attığı Cole Haan, Nike’ın bir alt markasıydı. Nike, Cole Haan’ın 2012 yılında Apax Partners şirketine 570 milyon dolar karşılığında satışı için anlaştı. Satış işlemi 2013 yılı başı itibarıyla tamamlandı.