Gazete Vatan Logo

ABD enflasyon verileri ne zaman, saat kaçta açıklanacak? ABD enflasyon beklentisi ne? Dolar ve altın yükselir mi düşer mi?

Küresel piyasaların gözü ABD’de açıklanacak enflasyon rakamlarında. Son 41 yılın en yüksek enflasyon rakamlarının görüldüğü ABD'de, ABD Nisan ayı enflasyon rakamları açıklanacak. Yatırımcı, enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından dolardaki son durumu takip edecek. Peki, ABD enflasyon verileri ne zaman, saat kaçta açıklanacak? ABD enflasyon beklentisi ne? Dolar yükselir mi düşer mi? İşte detaylar…

ABD enflasyon verileri ne zaman, saat kaçta açıklanacak? ABD enflasyon beklentisi ne? Dolar ve altın yükselir mi düşer mi?

Küresel piyasalarda ABD enflasyonu ile ilgili bekleyiş var. Yatırımcı, yılın kalanında politik riskler, küresel ekonomi ve ABD’deki gelişmeler de dahil olmak üzere salgın ile ilgili riskleri de takip ediyor olacak. ABD enflasyon verileri de dikkatli izlenmesi gereken önemli gelişmeler arasında yer alıyor. Peki, ABD enflasyon verileri ne zaman, saat kaçta açıklanacak? ABD enflasyon beklentisi ne? Dolar yükselir mi düşer mi? İşte detaylar…

ABD ENFLASYON VERİLERİ NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

ABD Nisan ayı enflasyon rakamları 11 Mayıs Çarşamba günü (bugün) açıklanacak. Verilerin, TSİ ile saat 16:00 gibi açıklanması bekleniyor.

ABD ENFLASYON BEKLENTİSİ NE?

Nisan ayı enflasyon verisinin açıklanmasının ardından yıllık bazda enflasyonun yüzde 8,1'e gerilemesi bekleniyor. Mart ayında bu oran 8,5'e yükselmişti.

DOLAR VE ALTIN YÜKSELİR Mİ DÜŞER Mİ? 

ABD enflasyonu piyasa beklentilerinin üzerinde gelirse, bu veri sonucunda ABD Merkez Bankası (Fed) sıkılaşma politikasında vites yükseltebilir. Piyasalarda gelecek tepki ise, ABD tahvil faizlerinde yaşanan yükselişin devamı ve dolar endeksinde güçlenmenin sürmesi; ters korelasyon etkisiyle de altın fiyatlarında düşüşün hızlanması şeklinde gerçekleşebilir. ABD verisi piyasa beklentilerinde ya da altında gerçekleşirse, bu durum altın fiyatlarını güçlendirecektir.

Haberin Devamı