Gazete Vatan Logo

7 yıldızlı otel Mayıs’a yetişir işletmeyi ünlü gruba veririz

Azerbaycan’ın en zengin işadamı unvanını elinde bulunduran Mübariz Mansimov, denizcilikten sonra şimdi de otelcilik ve medya sektörüne el attı

Dünyanın en büyük 5 gemi filosundan birine sahip olan Azeri milyarder Mansimov’un holdingi Palmali, 93 milyon YTL’ye aldığı eski HSBC binasını 2008 yılı ortasında otel olarak hizmete açacak. Grup, 7 yıldızlı otelin işletmesini dünyanın en büyük zincirlerinden birisine verecek

Azerbaycan’ın en zengin işadamı unvanını elinde bulunduran Mübariz Mansimov, denizcilikten sonra şimdi de otelcilik ve medya sektörüne el attı. Eski HSBC binasını 93 milyon YTL’ye alan Mansimov’un sahibi olduğu Palmali Holding’in Başkan Yardımcısı İbrahim Nebioğlu, “HSBC binası Türkiye’nin finans merkezinin tam ortasında. Yeri çok güzel. Bizde buraya otel yapmayı planlıyoruz. İstanbul’un ilk 7 yıldızlı otelini bu binaya yapacağız” dedi.

Otel için dünyanın en büyük zincirleriyle görüşmelerin sürdüğünü belirten Nebioğlu, planlarını şöyle anlattı:

“Burasını iş dünyasına açacağız. Otel bünyesinde büyük bir kongre merkezi de planlıyoruz. Yabancı zincirler, otele büyük ilgi gösteriyor. Türkiye’ye girmek isteyen dünyanın en lüks otelcilik zincirlerinden bir marka bizimle birlikte ilk adımını atmak istiyor. 2008 ilkbaharı içerisinde bu otelimiz işletmeye açılacak.”

Ulus’ta Türkiye’nin en modern hastanelerinden birini de inşa ettiklerini sözlerine ekleyen Nebioğlu, “60 milyon dolarlık bu hastaneyi farklı kılan hizmet kalitesi olacak” diye konuştu.

212 gemisi, 45 bin çalışanı var

Azerİ milyarder Mübariz Mansimov’un şirketi Palmali Holding’in, 2006 yılındaki konsolide cirosu 3 milyar dolar. Grubun 45 bin çalışanı bulunuyor. 212 geminin bulunduğu filosunun 129’u kendi gemisi. Mansimov’un gemileri, Akdeniz-Karadeniz arasındaki Rus petrollerinin yüzde 75’ini yani 75 milyon tonluk petrol ve petrol ürününü taşıyor.

Medyada büyüyeceğiz Kral TV’yi satın alabiliriz

İki radyoyu bünyesine katan Palmali Holding, gözünü Kral TV’ye dikti. Grup, gazete de almak istiyor

Pal Medya Başkanı İbrahim Nebioğlu, 2007 yılının Mayıs’ında kurulan medya grubunun şu ana kadar 2 radyo istasyonunu bünyesine kattığını belirterek, medya alanındaki stratejilerini şöyle aktardı:

“5 ay gibi kısa bir sürede bölgesel yayın yapan 99.2 ve İstanbul FM’in frekansı 106 FM kanallarını Pal FM ve PalStation olarak bünyemize kattık. Şu anda yayın yapan bu iki radyomuzun dışında 25 Aralık’ta da Palhaber adında bir haber portalı yarattık. Türkiye’de klasik ve caz müzik yayını yapan radyo sayısı oldukça az. Bu yıl içinde bir veya daha fazla radyo istasyonunu daha bünyemize katarak yenilikçi bir yayın izleyeceğiz. Ulusal yayın yapan bir TV kanalını da bünyemize katmak için görüşmelerimiz sürüyor. Palmali olarak bünyemize kattığımız markalara kendi ismimizi verme stratejisi yürütüyoruz. Alacağımız bu kanalın da ismini Pal TV yapacağız. Bunun dışında sektörel bir dergi ile ulusal bir gazeteyi de alarak büyümek istiyoruz.” Nebioğlu, “TMSF’nin Uzan Grubu’ndan el koyduğu Kral TV ile ilgileniyoruz. Eğer şartlar uygun olursa bu kanala talibiz” diye konuştu.

Gemilerini artık Türkiye’de inşa edecek

Gemicİlİk sektöründe dünyanın en büyük firmaların arasında olduklarını belirten İbrahim Nebioğlu, “Petrol taşımacılığı bakımından en büyük 5 firmasından biriyiz. Palmali Gemicilik olarak Yalova’ya 70 milyon euroluk bir yatırım yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Filolarında 200’ün üzerinde geminin olduğunu söyleyen Nebioğlu, şöyle devam etti:

“Biz gemilerimizi Rusya’daki tersanelerde yapıyoruz. 10 yıllık bir şirket olmamıza rağmen gemilerin yaş ortalaması altı. İstanbul kıyısında bir restoranda yemek yediğinizde her bir saatte 3-4 gemimizi Boğaz’dan geçerken görmek mümkün. Her yıl filomuza 10’dan fazla gemi katılıyor. Bunları da Türkiye’deki tersanemizde üretmek için kolları sıvadık. Dünya gemi üretiminde Norveç, Almanya nasıl bir markaysa Türk tersaneciliğini de öncü bir üretici yapacağız. Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattıyla Türkiye’ye ulaşan petrolü de 10 yıl boyunca dünyaya dağıtım ihalesini kazandık. Bu taşımayı da Türk bandıralı gemilerimizle gerçekleştireceğiz.”





Haberin Devamı