Gazete Vatan Logo

2 trilyon dolarlık el sıkışma!

2014'te birleşme ve satın alma haberinin yoğun olduğu bir ilk yarıyı geride bıraktı.

Son aylarda pazartesi günleri gelen birleşme satın alma haberlerindeki artış dikkat çekerken, Reuters verilerine göre yılın ilk yarısında yapılan anlaşmalara bakıldığında 2 trilyon doların üzerine çıktığı belirtiliyor. Ulaşılması beklenen rakam geçtiğimiz yılın yüzde 75 üzerinde. Bu artışta büyük piyasa değerli şirketlerin yaptığı yüksek değerli sözleşmelerin etkili olduğu belirtildi.

Bu yılın 17 Temmuz’a kadar olan bölümünde imzalanan 5 milyar doların üzerindeki sözleşmelerin toplam değeri 915,9 milyar dolara erişti. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre üç katı bir artışı ifade ediyor.

Haftalık bazda ulaşılan rakam tüm zamanların rekorunu işaret ederken, geçtiğimiz haftanın hasılatının eklenmesi ile 17 Temmuz’a kadar olan dönemde 915.9 milyar dolarlık rakam ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl ile mukayese edildiğinde 3 katına çıktığı görülüyor.

Camel sigaralarının üreticisi Reynolds American da salı günü yaptığı açıklamada rakibi Lorillard’ı 26,8 milyar dolara satın alacağını duyurmuştu. Devralımın bir parçası olarak İngiliz Imperial Tobacco Group her iki şirketten 7,1 milyar dolar karşılığında bir dizi marka ve varlık satın aldı.

Haberin Devamı