Gazete Vatan Logo

YKS yerleştirme sonuçları açıklandı mı, 2022 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM üniversite yerleştirmeleri 2022!

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, tercih sonuçlarına nasıl ve nereden bakılır? Üniversite yerleştirmeleri için YKS tercih sonuçları sabırsızlıkla bekleniyor.  Adaylar puanlarına göre tercihlerini tamamladı, şimdi gözler tercih sonuçlarına çevrildi.

YKS yerleştirme sonuçları açıklandı mı, 2022 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM üniversite yerleştirmeleri 2022!

2022 YKS tercih sonuçları açıklandı mı, bugün açıklanır mı, ne zaman açıklanacak? sorularına yanıt aranıyor. Üniversite hayali kuran adaylar puanlarına yaptıkları tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Gözler YKS tercih sonuçları sorgulama ekranına çevrildi.

2022 YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK, BUGÜN AÇIKLANIR MI?

2022 YKS tercih sonuçları ÖSYM tarafından sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile sorgulanabilecek.

ÖSYM tarafından resmi bir açıklama gelmedi ancak, sınav sonuçlarını genelde 15 gün içerisinde duyuran ÖSYM'nin, YKS tercih sonuçlarını en geç 20 Ağustos tarihine kadar açıklaması bekleniyor.

YKS tercih sonuçlarının üniversite kayıtları başlamadan önce açıklanması bekleniyor.

2022-2023 yılı eğitim öğretim yılı üniversite kayıt işlemleri 22-26 Ağustos 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Elektronik üniversite kayıtları ise 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında kabul edilecek.