Gazete Vatan Logo

YKS başvuru kılavuzu yayımlandı mı, YKS başvuruları başladı mı? YKS başvurusu ne zaman, saat kaçta başlayacak?

YKS başvuruları başladı mı, saat kaçta başlayacak? Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 18-19 Haziran’da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları bugün başlıyor. Peki, YKS başvuruları ne zaman, saat kaçta başlayacak? YKS başvuruları ne zaman, saat kaçta başlayacak?

YKS başvuru kılavuzu yayımlandı mı, YKS başvuruları başladı mı? YKS başvurusu ne zaman, saat kaçta başlayacak?

2022 YKS başvuruları sabırsızlıkla bekleniyor. Adaylar arama motorları aracılığıyla YKS başvuruları başladı mı, YKS başvuru kılavuzu yayımlandı mı? sorularına yanıt aranıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilecek YKS sınavı başvurusu ais.osym.gov.tr adresinden yapılabilecek. Peki, YKS başvuruları saat kaçta, ne zaman başlayacak?

YKS BAŞVURULARI BAŞLADI MI, BAŞVURU KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

2022 YKS başvurularının başlayıp başlamadığı merak ediliyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilecek YKS başvuruları ÖSYM takvimine göre bugün başlıyor. Başvurular, 7 Mart’a kadar devam edecek. Adaylar, Başvuru merkezlerine gitmeden ÖSYM AİS mobil uygulamasından veya ÖSYM’nin (https://ais.osym.gov.tr) internet adresinden kayıt ve başvuru işlemlerini yapabilecek. Yeni kimlik kartı ve e-Devlet şifresi olan adaylar, ÖSYM’nin sitesinde yer alan ‘e-Devlet ile Kayıt Ol’ seçeneğine tıklayarak tüm işlemlerini gerçekleştirebilecek. Adaylar, sisteme kaydolduktan sonra, ‘Yeni Başvuru Yap’ seçeneğiyle başvuru işlemlerini başlatabilecek. Sınava girişte HES kodu zorunlu olduğundan adayların, HES kodunu başvurudan önce edinmiş olması gerekiyor.

Haberin Devamı

Başvuru için henüz YKS başvuru kılavuzu yayımlanmadı. Başvuru kılavuzunun saat kaçta yayımlanacağı ise henüz belli değil.