Gazete Vatan Logo

TUS tercihleri başladı! İşte ÖSYM TUS tercih ekranı!

ÖSYM, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) 2. dönem tercih işlemleri başladığını duyurdu. Peki, TUS tercihleri ne zaman? TUS tercihi ne zaman bitiyor? TUS tercihleri nasıl yapılır? İşte ÖSYM TUS tercih ekranı!

TUS tercihleri başladı! İşte ÖSYM TUS tercih ekranı!

ÖSYM TUS tercihleri ile ilgili açıklama yaptı. ÖSYM'den yapılan açıklamada Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) 2. dönem tercih işlemleri başladığı bildirildi. Peki, TUS tercihleri ne zaman? TUS tercihi ne zaman bitiyor? TUS tercihleri nasıl yapılır? İşte ÖSYM TUS tercih ekranı!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, tercih işlemleri, bugünden itibaren 26 Kasım saat 23.59'a kadar yapılacak.

TUS TERCİHİ NASIL YAPILIR?

Adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda gerçekleştirebilecek.

Yerleştirme işleminde, TUS Başvuru Kılavuzu'nda yer alan ilke ve kurallar uygulanacak.

Adayların tercihlerini yapmadan önce ilgili kılavuzu dikkatlice incelemeleri ve tercih süresince yayımlanan tablolardan yararlanması gerekiyor.

ÖSYM TUS TERCİH EKRANI İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM'den yapılan açıklama şu şekilde:

"2020-Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2020-TUS 2. Dönem) tercih işlemleri, 19-26 Kasım 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

Haberin Devamı

Tercih işlemi, 26 Kasım 2020 tarihinde saat 23:59'da sona erecektir. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak 19 Kasım 2020 günü saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapacaklardır.

Yerleştirme işleminde, 2020-TUS Başvuru kılavuzunda yer alan ilke ve kurallar uygulanacaktır. Adayların tercihlerini yapmadan önce ilgili kılavuzu dikkatlice incelemeleri ve tercih süresince yayımlanan tablolardan yararlanmaları gerekmektedir."

TUS TERCİH İŞLEMLERİ BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYIN

Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları için TIKLAYIN

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde, Sağlık Bakanlığı Adına Tıp Fakültelerinde ve Diğer Kurumlarda Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları için TIKLAYIN

İçişleri Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı Nam ve Hesabına Açılan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları için TIKLAYIN

Haberin Devamı