Gazete Vatan Logo

TEOG soruları üzmedi

MEB tarafından 8. sınıflar için düzenlenen TEOG sınav’ının ilk oturumu dün gerçekleşti. 1 milyon 174 bin 427 öğrencinin girdiği sınavın ilk oturumunda Türkçe, Matematik ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavları yapıldı.

Temel eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında ortaokul 8. sınıf öğrencileri, maratonun ilk gününde 3 aşamadan oluşan sınava girdiler. Saat 09.00’da Türkçe sınavına giren öğrenciler, daha sonra Matematik ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavlarına girdi. Onlar içeride sınav stresini yaşarken ailelerinde kapıdaki heyacanlı bekleyişi başladı. Her ders için 40 dakika ve 20 dakikalık mola zamanının verildiği sınavların çıkışlarında ise yüzler güldü.

Araba çarptı, sınava giremedi

8´inci sınıf öğrencisi Mahmut Kalın Samsun yolu üstünde dikkatsiz bir sürücünün çarpması sonucu yaralandı. Hastanede tedavisi devam eden Kalın, dün gerçekleşen Teog sınavına giremedi. Esra Can Sinav / HABER MERKEZİ

‘İkizlerin heyecanı’

Bakırköy Gazi Ortaokulu’nda 4 ikiz kardeş sınava girdi. Egemen-Ege Uyar, Ayberk- Aleyna Ülkü, Efe- Ege Kırkbudak ve Lİsan- Erdem Aydemir ikizleri aynı anda çifte heyecanı yaşadı. Sınav sonrası ilk birbirlerine sarılan ikizlerden Lisan ve Erdem kardeşler heyecanlarını şu şekilde dile getirdi: “Sınavda sadece kendimizi düşünmedik. Evde ortak bir ders programında çalıştık. Birbirimize çok destek olduk. Diğer arkadaşlarımıza göre iki kat heyecan yaşadık.”

Haberin Devamı

‘Ömer Dayı’lı soru üzdü

TEOG sınavları her zaman zorluk ve kolaylık dereceleriyle anılır. Ancak dünkü TEOG sınavı bir isimle anılacak gibi. Ömer Dayı, Türk eğitim sisteminde kült bir isim adayı. Türkçe bölümünde bir paragrafın içinden çıkan Ömer Dayı konulu edebiyat sorusu öğrencilerin hayli canını sıktı. Ömer Dayı denince bundan uzun yıllar sonra bile bugünün anılacağından emin olabilirsiniz. Radikal’in haberine göre; çelişkili olduğu iddia edilen Ömer Dayı’lı soruya sosyal medyadan tepki yağdı...