Gazete Vatan Logo

Seyahatsever projesi ne zamana kadar geçerli? Seyahatsever uygulaması uzatıldı mı, yurtlarda ücretsiz kalma ne zaman bitiyor?

Yurtlarda ücretsiz kalma ne zaman bitiyor, Seyahatsever projesi ne zamana kadar geçerli? Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, gençlerin 81 ildeki bakanlık yurtlarında ücretsiz konaklamasını sağlayan "Seyahatsever" projesini 5 Eylül'e kadar uzattıklarını duyurdu.

Seyahatsever projesi ne zamana kadar geçerli? Seyahatsever uygulaması uzatıldı mı, yurtlarda ücretsiz kalma ne zaman bitiyor?

'Seyahatsever' projesini 5 Eylül'e kadar uzatıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, gençlerin 81 ildeki bakanlık yurtlarında ücretsiz konaklamasını sağlayan "Seyahatsever" projesini 5 Eylül'e kadar uzattıklarını duyurdu.

KYK YURTLARINDA KAÇ GÜN ÜCRETSİZ KALINABİLİR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yayınlanan bildiriye göre 81 ilde geçerli olmak üzere istenen ildeki KYK yurdunda 3 gün kalınabilecek.

Sitede yer alan bilgilere göre yurtlarda ücretsiz konaklama için kurallar şöyle:

*18-25 yaş arasındaki gençler yararlanabilir.

*Öğrenci olma şartı aranmaz.

*Konaklama başvurusu için ilgili yurt müdürlüğüyle en az bir gün öncesinden iletişime geçilerek isim, soyisim ve TC kimlik numarasıyla rezervasyon yapılıyor.

* Yurda giriş yapılırken gençlerden nüfus cüzdan fotokopisi alınır.

*Aynı ilde yaz dönemi boyunca en fazla üç gece konaklanabilir.

*Yurtlarda konaklayan gençlere kahvaltı ve yemek hizmeti sunulmayacaktır.

*Konaklama için yurtlara ilk giriş saati 13:00 olup konaklama süresi sona erip ayrılacaklar da odayı en geç 13:00’te boşaltmalıdır.

Haberin Devamı

*Konaklama süresince yurtlardan en erken çıkış saati 05:00 ve son giriş saati 01:00 olarak uygulanır.

*Odalar konaklama süresince her gün 13:00-17:30 saatleri arasında temizlik yapılması için boşaltılır.

*Yurtta huzur bozucu davranışta bulunan gençlerin misafirlikleri sonlandırılır.