Gazete Vatan Logo

ÖSYM şifresi alma! ÖSYM AİS şifresi nasıl ve nereden alınır? E devlet ÖSYM giriş!

ÖSYM şifresi alma süreci arttı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), sınav başvuru işlemlerinin alınması, sınav sonuçlarının ilan edilmesi ve cevap anahtarlarının paylaşılması gibi işlemleri Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden gerçekleştirildiği için YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla “ÖSYM şifresi nasıl ve nereden alınır?” gibi sorulara da yanıt aranmaya başlandı. İşte ÖSYM şifresi alma ile ilgili merak edilenler…

ÖSYM şifresi alma! ÖSYM AİS şifresi nasıl ve nereden alınır? E devlet ÖSYM giriş!

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla öğrenciler sonuçları öğrenmek için ÖSYM'nin internet sitesine yöneldi. ÖSYM AİS şifresini unutanlar ise sisteme nasıl gireceğini, şifrelerini nasıl alacaklarını araştırıyor. Peki, ÖSYM şifresi nasıl ve nereden alınır?

ÖSYM ŞİFRESİ ALMA

ÖSYM AİS ŞİFRESİ NASIL ve NEREDEN ALINIR?

ÖSYM tarafından yapılan tüm sınavlar için sistemde daha önceden tanımlanmayan adaylar için Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapılan başvuru işleminde adaylara internet erişim şifresi ücretsiz olarak verilmektedir. Bu şifre, adayın sisteme ilk girdiği anda aday tarafından bizzat değiştirilir. Bu şifreler kriptolu ve geriye dönüşümsüz olarak ÖSYM'nin sisteminde tutulmaktadır. İlgili adaydan başkasının şifreyi görmesi, bilmesi ve edinmesi mümkün değildir.

ÖSYM AİS ŞİFRESİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

ÖSYM AİS şifresini unutmanız durumunda şifreyi yenilemeniz veya sıfırlamanız gerekiyor. ÖSYM'nin aday işlemleri sayfasına girdikten sonra, karşınıza açılan sayfada sizden istenilen T.C. kimlik numarasını ve ekranda gördüğünüz güvenlik numarasınız eksiksiz olarak giriniz.

Haberin Devamı

Güvenlik sorusu aşamasında şifrenizi oluştururken yanıtladığınız cevabı girmeniz gerekmektedir. Bu cevabı eksiksiz ve doğru olarak girmeniz girdikten sonra sizden istenilen tüm bilgileri eksiksiz olarak girdiğinizde şifreniz yenilenecektir.

ÖSYM AİS Güvenlik sorusunu unuttum diyorsanız da, şifrenizi aldığınız merkeze başvurarak yeni şifre talebinde bulunabilirsiniz.

ÖSYM AİS ŞİFRESİ ALMA EKRANI

E-DEVLET ÖSYM AİS ŞİFRESİ ALMA EKRANI