Gazete Vatan Logo

ÖSYM duyurdu! YÖKDİL başvuruları başladı! YÖKDİL başvurusu nasıl yapılır? İşte ÖSYM YÖKDİL başvuru ekranı!

ÖSYM duyurdu! Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2022-YÖKDİL/2) başvuruları başladı. ÖSYM’den yapılan açıklamada, YÖKDİL’in İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde ise sadece Sosyal Bilimler alanında uygulanacağı bildirildi. Peki, YÖKDİL başvurusu nasıl yapılır? YÖKDİL sınavı ne zaman? YÖKDİL sınav başvurusu nasıl yapılır? YÖKDİL başvuru ücreti ne kadar? İşte ÖSYM AİS YÖKDİL başvuru ekranı!

ÖSYM duyurdu! YÖKDİL başvuruları başladı! YÖKDİL başvurusu nasıl yapılır? İşte ÖSYM YÖKDİL başvuru ekranı!

ÖSYM’den YÖKDİL duyurusu! 2022 Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2022-YÖKDİL/2) başvuruları başladı. ÖSYM’den yapılan açıklamada ngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde ise sadece Sosyal Bilimler alanında uygulanacak sınavın başvuru kılavuzunun da yayınlandığı bildirildi. Peki, YÖKDİL başvurusu nasıl yapılır? YÖKDİL sınavı ne zaman? YÖKDİL sınav başvurusu nasıl yapılır? YÖKDİL başvuru ücreti ne kadar? İşte ÖSYM AİS YÖKDİL başvuru ekranı!

YÖKDİL BAŞVURULARI BAŞLADI

ÖSYM’den yapılan açıklama şu şekilde:

“2022 Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2022-YÖKDİL/2), 28 Ağustos 2022 tarihinde; İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde ise sadece Sosyal Bilimler alanında uygulanacaktır.

Sınava başvurular, 06 – 18 Temmuz 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir. Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2022-YÖkDİL Kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar, kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı

YÖKDİL SINAVI NE ZAMAN?

YÖKDİL sınavı 28 Ağustos 2022 tarihinde uygulanacak.

YÖKDİL SINAV BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecekler.

2022-YÖKDİL Kılavuzu için tıklayın

2022-YÖKDİL başvuru ekranı için tıklayın

YÖKDİL BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

ÖSYM YÖKDİL başvuru ücretini 185 TL olarak belirledi.

YÖKDİL BAŞVURU ÜCRETİ HANGİ BANKALARDAN ÖDENECEK?

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeleri; ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); İş Bankası’nın tüm şubeleri, ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı; ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

Haberin Devamı