Gazete Vatan Logo

ÖSYM duyurdu! 2022 DGS için geç başvurular başladı! DGS geç başvuru ücreti ne kadar?

ÖSYM’den 2022 DGS başvuru duyurusu! ÖSYM, 2022 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için geç başvuruların başladığını duyurdu. Dikey Geçiş Sınavı başvuruları ÖSYM’nin sistemine giriş yapıldıktan sonra gerçekleştirilebiliyor. Peki, DGS geç başvuru nasıl yapılır? DGS geç başvuru ücreti ne kadar? DGS geç başvuru ne zaman bitiyor? DGS geç başvuru hangi bankalara yatırılacak? İşte DGS geç başvuru süreci…

ÖSYM duyurdu! 2022 DGS için geç başvurular başladı! DGS geç başvuru ücreti ne kadar?

Üniversitelerin 2 yıllık ön lisans programlarından mezun olanların eğitimlerini 4 yıllık lisans eğitimini tamamlamalarını sağlayan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) geç başvuru süreci başladı. DGS başvurularını belirtilen süre içinde yapamayanlar, geç başvuru sürecinden faydalanacak. Peki, DGS geç başvuru nasıl yapılır? DGS geç başvuru ücreti ne kadar? DGS geç başvuru ne zaman bitiyor? DGS geç başvuru hangi bankalara yatırılacak? İşte DGS geç başvuru süreci…

ÖSYM’den yapılan duyuru şu şekilde:

2022-DGS için geç başvuru günü

2022 Dikey Geçiş Sınavı (2022-DGS) için 31 Mayıs 2022 (bugün) geç başvuru günüdür. İnternet aracılığyla bireysel başvuru bugün (31 Mayıs 2022) saat 23.59’da sona erecek.

DGS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

DGS geç başvuru ücreti 190 TL olarak belirlendi.

DGS GEÇ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Dikey Geçiş Sınavı başvuruları ÖSYM’nin AİS sayfası üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile sisteme giriş yapıldıktan sonra gerçekleştirilebiliyor. Adaylar başvurularını, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecekler.

Haberin Devamı

2022 DGS NE ZAMAN? KAÇ SORU SORULACAK?

Dikey Geçiş Sınavı, 3 Temmuz 2022 tarihinfde gerçekleştirilecek. DGS’de sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanıyor. Sınav, saat 10.15’te başlıyor ve cevaplama süresi 150 dakika oluyor. Sınavda uygulanacak test, çoktan seçmeli sorulardan oluşuyor.

DGS GEÇ BAŞVURU HANGİ BANKALARA YATIRILACAK?

Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti %50 artırımlı olarak, başvurunun yapıldığı gün ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödenecektir. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda bankalardan ücret ödemesi yapılmamalıdır.