Gazete Vatan Logo

ÖSYM DUS sorularını ve cevap anahtarını erişime açtı! 2022 DUS sonuçları ne zaman açıklanacak? Tercihler nasıl yapılacak? İşte DUS puanı hesaplama!

ÖSYM 16 Ekim’de yapılan Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı olan 2022-DUS ve 2022- STS Diş Hekimliği Sınavlarının soru ve cevap anlahtarını adaylar için erişime açtı. Adaylar, DUS soru ve cevaplarına ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ulaşabilecek. Peki, DUS puan hesaplama nasıl yapılır? 2022 DUS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

ÖSYM DUS sorularını ve cevap anahtarını erişime açtı! 2022 DUS sonuçları ne zaman açıklanacak? Tercihler nasıl yapılacak? İşte DUS puanı hesaplama!

ÖSYM duyurdu! Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2022-DUS ve 2022- STS Diş Hekimliği Sınavları) 16 Ekim’de yapıldı. Sınavın ardından ÖSYM, 2022-DUS ve 2022- STS Diş Hekimliği sınavı soru ve cevap anahtarını yayımladı.

ÖSYM’den yapılan açıklama şu şekilde:

“2022-DUS ve 2022- STS Diş Hekimliği Sınavları Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayımlandı

16 Ekim 2022 tarihinde uygulanan Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2022-DUS) ve Diş Hekimliği Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı’na (2022-STS Diş Hekimliği) ait Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının %10’u erişime açılmıştır.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 16 Ekim 2022 tarihinde saat 14.35'ten itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ulaşabilecektir. Temel Soru Kitapçığı görüntüleme süreci, 26 Ekim 2022 tarihinde saat 23.59’da sonlanacaktır.”

2022-DUS ve 2022-STS Diş Hekimliği Sınavları Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı için tıklayın

Haberin Devamı

DUS PUANI NASIL HESAPLANIR?

DUS'a ilişkin tüm hesaplama, değerlendirme ve seçme işlemleri bilgisayar ortamında yapılacak. Adayların sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevapları ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecek. planacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Ham puanlar, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülerek adayın yerleştirmede kullanılacak DUS puanı belirlenecek. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacak.

DUS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DUS sonuçları 9 Kasım’da ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  adresinden öğrenilebilecek.  

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

Adaylar; 2022-DUS puanlarını öğrendikten sonra, ilgili sınav için tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr adresinden öğrenecek. Adaylar, programlara puanları, tercih sıraları ve programların kontenjanları göz önünde tutularak bilgisayarla yerleştirilecek. DUS sonucuna göre yerleştirme/ek yerleştirme işleminin yapılabilmesi için yabancı dil yeterliliği ve mesleğini yapmaya yetkili olma yani diplomasının Sağlık Bakanlığınca tescil edilmiş olma şartı aranacak. Adayların tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacak olan tercih kılavuzundan yararlanmaları gerekiyor. DUS Puanı 45 (Yerleştirmede esas alınacak Ağırlıklı Mesleki Bilgi Sınavı Puanı 45) veya daha yüksek olan adaylar tercih yapabilecekler. Puanı 45'den düşük olanlar yerleştirme işlemine dâhil edilmeyecekler. Adaylar en fazla 30 tercih yapabilecekler. Adayların yabancı dil muafiyet bilgi kontrolü tercih aşamasında yapılacak.

Haberin Devamı