Gazete Vatan Logo

Okullarda yarıyıl tatiliyle ilgili flaş gelişme! Resmen belli oldu, 1 hafta...

Okullarda yarıyıl tatiliyle ilgili flaş açıklama. Resmen belli oldu. Bakan Özer duyurdu. Yarıyıl tatili öne alınacak mı? sorusunun cevabını milyonlarca öğrenci ve veli merak ediyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı canlı yayında yarıyıl tatilinin öne alınıp alınmayacağı ve yüz yüze eğitim konularında açıklama yaptı. Bakan Özer, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: Yüz yüze eğitme ara verip uzaktan eğitim en üst teknoloji ile devam etsek bile diğer bahsetmiş olduğum kayıpları telafi etmemiz mümkün değil. Sık sık illerimiz geziyorum. Her sınıfta öğrencilerimize soruyorum, ‘okulları kapatalım mı?’ herkes ‘hayır’ diyor. Omicrona karşı duyarsız olduğumuz anlamına gelmiyor bu. İki hafta sonra tatil devreye girecek. Ara tatili bir hafta öne almak gibi bir plan yok.

Okullarda yarıyıl tatiliyle ilgili flaş gelişme! Resmen belli oldu, 1 hafta...

Türkiye'de koronavirüs vaka sayılarında artış yaşanırken, okulların durumu merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN TÜRK ekranlarında Hande Fırat ile Gece görüşü programında yarıyıl tatilinin öne alınıp alınmayacağı ve yüz yüze eğitim konularında açıklama yaptı. 

Bakan Özer, konuşmasında şunları söyledi:

* Şu anda tüm Türkiye inandı ki gerekli tedbirler alındığında haftada 5 gün yüz yüze eğitim devam edebilir. Bugün itibarıyla 3 bin 451 tane sınıfımız COVID veya yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verdi. Belli bir aşamaya gelirse önlemlerimizi tekrar gözden geçirebiliriz. Okullar ilk açılması, son kapatılması gereken yerlerdir.

YARIYIL TATİLİ ÖNE ALINACAK MI?

* Şu an için tatili bir hafta öne almak gibi bir planlamamız yok. Şu anda elimizdeki veriler yüz yüze eğitime ara vermeyi veya tatili bir hafta öne getirmeyi gerektirmiyor.

* 850 bin sınıftan 3 bin 451 tane sınıf… Biz on binleri gördük Omicron yokken. 71 bine yakın okulumuzda tüm sınıfları kapatılmış olan hiçbir okulumuz bulunmamaktadır, Omicron’daki hızlı yayılıma rağmen. Bazı okullarda sadece 2-3 derslik var.

Haberin Devamı