Gazete Vatan Logo

Okullar yarıyıl tatilinden sonra kapanacak mı, yüz yüze eğitim devam edecek mi? 2. dönem ne zaman başlıyor?

Okullar ne zaman kapanacak, yüz yüze eğitim devam edecek mi? 2021-2022 eğitim öğretim yılı sona ediyor, 21 Ocak Cuma günü karneler verilecek. Öğrenciler karne heyecanı yaşarken, yarıyıl tatilinden sonra okulların açık olup olmadığını 2. dönemin sona erip ermediğini merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer merak edilenlere yanıt verdi. Koronavirüs sonrası 6 Eylül'de yüz yüze eğitime başlayan 18 milyondan fazla öğrenci yarın 15 günlük tatile girecek. Peki, 2. dönem ne zaman başlıyor? Yarıyıl tatili uzayacak mı, yüz yüze eğitim bitecek mi?

Okullar yarıyıl tatilinden sonra kapanacak mı, yüz yüze eğitim devam edecek mi? 2. dönem ne zaman başlıyor?

Yarıyıl tatili ne zaman bitiyor, uzayacak mı? 18 milyondan fazla öğrenci yarın 15 günlük tatile çıkıyor. Karnelerini almaya hazırlanan öğrenciler, 2. Dönemin ne zaman başlayacağını sorgularken, yarıyıl tatilinden sonra okulların kapanıp kapanmayacağını da sorguluyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitim süreci ile ilgili merak edilenleri yanıtladı. Peki, Okullar kapanacak mı, yüz yüze eğitim bitecek mi, devam edecek mi?

OKULLAR 2. DÖNEM KAPANACAK MI, YÜZ YÜZE EĞİTİM DEVAM EDECEK Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “İkinci dönemde de birinci dönemdeki gibi yüz yüze eğitime kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Bu 2 haftayı biz de Bakanlık olarak tüm il ve ilçelerdeki okullarımızı elden geçirerek bakım ve küçük onarımlarla ilgili yapılması gereken neler varsa tüm okullarımızda tüm illerimizde, ilçelerimizde kaynaklarla destekleyerek bu eksiklerimizi gidermeye çalışacağız. Alınmış olan tüm kararları, harfiyen tüm okullarımızda, tüm öğretmenlerimizin kontrolünde başarılı bir şekilde yönettik. Bu sürecin en büyük başarı hikâyesi hiçbir gün ara vermeden yaklaşık 5 ay kesintisiz bir şekilde yüze eğitime devam edebilmek. Tabii buradaki en büyük avantaj öğretmenlerimizin aşı oranıydı. 1.5 yıl aradan sonra bir dönemi bu şekilde tamamlamak hakikaten büyük bir başarı. Öğretmenlerimizin aşılanma oranı, hem birinci doz hem ikinci hem de üçüncü doz Türkiye ortalamasının çok üzerinde seyretti. Aynı zamanda Kıta Avrupa'sında haftada 5 gün yüze eğitime devam eden çoğu ülkenin öğretmenlerin aşılanma oranının çok üzerinde gerçekleşti.” İfadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TATİLDE ÖDEV YOK

Öğretmenlerimiz, bu yarıyıl tatilinde izinliler ama biz yine öğretmenlerimiz için Öğretmen Bilişim Ağı üzerinde 9 farklı temada eğitimler düzenledik, isteyen öğretmenlerimiz dijital platformlar üzerinden, okula gelmeden bu eğitimlere katılabilirler. Öğretmenlerimizden istirhamımız, öğrencilerin bu 2 haftalık tatili doya doya yaşamaları. 5 aylık bir eğitim 1,5 yıl aradan sonra sadece öğretmenlerimiz için bir yenilik değildi aynı zamanda öğrencilerimiz için de farklı bir dönem geçti. Dolayısıyla bu 2 haftalık tatilde öğrencilerimiz sağlık kurallarına riayet ederek vakitlerini en iyi şekilde geçirsinler, kitapları okusunlar, gezsinler, aileleriyle daha fazla vakit getirsinler.

Haberin Devamı