Gazete Vatan Logo

Okullar ne zaman yarıyıl tatiline girecek? Okullar ne zaman kapanacak?

Omicron varyantı ve son Covid-19 vaka sayılarının artmasıyla birlikte okulların yarıyıl tatilinin öne çekilip çekilmeyeceği merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yarıyıl tatili ile ilgili açıklama yaptı. Peki, Okullar ne zaman yarıyıl tatiline girecek? Okullar ne zaman kapanacak? Okullar erken mi kapanacak? Okullar ne zaman 15 tatile girecek? İşte detaylar...

Okullar ne zaman yarıyıl tatiline girecek? Okullar ne zaman kapanacak?

Okulların yarı yıl tatiline kısa bir süre kala son günlerde Omicron varyantında artan vakalar akıllara okulların erken kapanıp kapanmayacağına ilişkin soruları berbaerinde getiriyor. Milyonlarca öğrenci, okulların yarıyıl tatilinin öne çekilip çekilmeyeceği ile ilgili son gelişmeleri merak ediyor. Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı bir televizyon programında okulların erken tatile girip girmeyeceğine ilişkin soruyu yanıtladı. Peki, Okullar ne zaman yarıyıl tatiline girecek? Okullar ne zaman kapanacak? Okullar erken mi kapanacak? Okullar ne zaman 15 tatile girecek? İşte detaylar...

Milyonlarca öğrenci, veli ve öğretmen okulların yarıyıl tatili için gün sayıyor. 2021 - 2022 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sona ermesiyle milyonlarca öğrenci yarıyıl karnelerini alacak.

OKULLAR NE ZAMAN YARIYIL GİRECEK ?

2021 - 2022 Eğitim öğretim dönemi için yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takvimine göre okullar 24 Ocak günü kapanacak ve 4 Şubat günü açılacak.

MEB 2021 - 2022 TATİL TAKVİMİ

Haberin Devamı

MEB tarafından yayınlanan tatil takvimine göre, yarıyıl tatili 24 Ocak-4 Şubat, 2. dönem ara tatili 11-15 Nisan, Karneler 17 Haziran 2022’de dağıtılacak.

OKULLAR ERKEN Mİ KAPANACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN Türk Televizyonu'nda canlı yayınlanan "Gece Görüşü" programında eğitim gündemine ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Özer, "Şu an için yarıyıl tatilini bir hafta öne almak veya bir hafta sonuna ilave etmekle ilgili herhangi bir planlamamız yok. Sadece süreci yakından takip ediyoruz" dedi.

Omicron varyantı ve son Covid-19 vaka sayılarının hatırlatılarak, Bakanlığın bu süreçte yüz yüze eğitimle ilgili planlamalarının sorulması üzerine Özer, 6 Eylül'den itibaren başlattıkları yüz yüze eğitimde sınıf bazlı uygulamayı çok başarılı şekilde yürüttüklerini ifade etti.

Covid-19'a karşı tüm dünyada aşı, maske, mesafe ve temizlik kurallarının uygulandığını, Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bilim Kurulu ile koordineli bir şekilde süreci çok başarılı bir şekilde yönettiklerini ifade eden Özer, "Türkiye genelinde 850 bin sınıf var. Bugün itibarıyla 3 bin 451 sınıfımızda Covid-19 veyahut yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildi" bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Yüz yüze eğitimin önemine dikkati çeken Özer, okulların kapanmasının istenmediğini ifade ederek, "Bu noktaya gelinmiş olması ve toplumda bir mutabakatın ortaya çıkmış olması hakikaten son derece sevindirici. Bu, Omicron dalgasına duyarsız olduğumuz anlamına gelmiyor. Süreci yakından takip ediyorsun. Zaten burada 2 haftalık bir sürecimiz kaldı. Biliyorsunuz 2 hafta sonra yarıyıl tatili devreye giriyor" dedi.

SÖMESTR TATİLİ UZATILACAK MI?

Yarıyıl tatilinin bir hafta erkene çekilmesi ve uzatılması ihtimalinin bulunup bulunmadığının sorulması üzerine Özer, şöyle devam etti:

"Bu sık sık konuşuldu, şu an için gündemimizde yok. Şu an için yarıyıl tatilini bir hafta öne almak veya bir hafta sonuna ilave etmekle ilgili herhangi bir planlamamız yok. Sadece süreci yakından takip ediyoruz. Eğer gerekirse bu önlemi alabiliriz ama şu an için bizim bilimsel davranmamız gerekiyor. Yani verili bir şekilde konuşmanız gerekiyor. Verileri şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşmamız gerekiyor. Şu andaki elimizdeki veriler, yüz yüze eğitime ara vermeyi veya 1 hafta tatili öne getirmeyi gerektirmiyor."

Haberin Devamı

Şu an Covid-19 kaynaklı kapanan sınıf sayılarına dikkati çeken Özer, Omicron varyantı olmadan bu sayının 10 binlere çıktığını gördüklerini belirterek, "71 bine yakın okulumuzda tüm sınıfları kapatılmış olan hiçbir okulumuz bulunmamaktadır, Omicron'un bu hızlı yayılımına rağmen. Şu andaki verimiz bu ama bunlar haftaya değişir, bakarız, değerlendiririz. Sağlık Bakanlığımızla istişare ederiz Sağlık Bilim Kurulu ile istişare ederiz, buna göre yeni planlamalar yapabiliriz ama şu an için üzgünüm, eğer birileri tatil bekliyorsa yüz yüze eğitime devam ediyoruz" diye konuştu.