Gazete Vatan Logo

Nisanda üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler yüz yüze mi olacak, üniversiteler ne zaman açılıyor?

Üniversiteler ne zaman açılacak, üniversiteler yüz yüze mi olacak? Üniversitelerin son durumuna ilişkin detaylar merak ediliyor. Mart ayının bitmesine saatler kala üniversite öğrencileri YÖK’ün açıklamalarını yakından takip ediliyor. Lisans ve önlisans öğrencisinin gözü Yükseköğretim Kurulu'ndan gelecek açıklamaya çevrildi. Peki, Nisanda üniversiteler açılacak mı, üniversiteler ne zaman açılacak?

Nisanda üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler yüz yüze mi olacak, üniversiteler ne zaman açılıyor?

Kahramanmaraş depreminin ardından KYK yurtları depremzedelerin kullanımına açılırken üniversiteler online eğitime geçti. Nisan ayı için gün sayılırken üniversite öğrencileri, üniversiteler yüz yüze mi olacak, üniversiteler ne zaman açılıyor? Nisanda üniversiteler açılacak mı sorularına yanıt aramaya başladı.

NİSANDA ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI, ÜNİVERSİTELER YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇECEK Mİ?

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, deprem felaketi sonrasında üniversitelerin uzaktan eğitime devam edeceğini söyleyerek ''2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin, bazı uygulamalı programlar hariç olmak üzere uzaktan öğretim yoluyla eğitimlerin başlaması yönünde bir karar aldık. Alınan kararı nisan ayının başı itibarıyla yeniden gözden geçirerek, şartların elverişli hale gelmesi durumunda uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitim imkanının da sunulduğu harmanlanmış (hibrit) öğretim seçeneğini değerlendireceğiz.'' Sözleriyle konuşmasını sürdürmüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise üniversitelerde yüz yüze eğitime “YÖK'e gerekli talimatları verdik. 'Online sistemle biraz devam edelim' diyoruz. KYK yurtlarımız çok işimizi görüyor. Çünkü yurtlarda bir güven var. Yemek her şey orada çıkıyor. Çocuklar için abur cubur da var. Şartlar elverişli olursa hibrit öğretim seçeneği tabii ki değerlendirilecektir.” İfadelerini kullandı.

Haberin Devamı

YÖK BAŞKANI AÇIKLADI

Yükseköğretim Kurulu YÖK Başkanı Erol Özvar üniversitelerdeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Nisan ayında hibrit eğitim seçeneğinin değerlendirileceğinin altını çizen Övar şunları aktardı:

"Bu zorlu zamanlarda depremzedelere, üniversitelerimize ve öğrencilerimize destek olmak için Yükseköğretim Kurulu olarak bir dizi idari tedbir aldık. 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin, bazı uygulamalı programlar hariç olmak üzere uzaktan öğretim yoluyla eğitimlerin başlaması yönünde bir karar aldık.

Yine daha önce ifade ettiğim üzere, alınan kararı nisan ayı başı itibarıyla yeniden gözden geçirerek şartların elverişli hale gelmesi durumunda uzaktan eğitimin yanında yüzyüze eğitim imkanının da sunulduğu harmanlanmış (hibrit) öğretim seçeneğini değerlendireceğiz. Yükseköğretim Kurulu olarak birinci önceliğimiz, yükseköğretim sistemimizin afet sonrası hızlı bir şekilde normalleştirilmesidir"

Haberin Devamı