Gazete Vatan Logo

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren sınav önerisi!

Milyonlarca öğrenci hafta sonu gerçekleştirilecek olan LGS sınavı için nefesini tuttu. İşte öğrencilerin işene çok yarayacak sınav stratejisi önerisi...

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren sınav önerisi!

Lise Geçiş Sınavı (LGS) bilgi, birikim ve yorumlama becerisini bir arada kullanmayı gerektiriyor. Bu becerilerin hepsine sahip olsanız bile, iyi bir sınav stratejiniz yoksa başarılı olmak mümkün olmayabilir. Bu nedenle sınavda nasıl bir strateji izleyeceğinize önceden karar vermelisiniz.

İşte sınavda işe yarayacak öneriler:

PANİK YAPMAYIN

Yıl içinde bir çok deneme sınavına girdiniz, önceki yıllarda çıkan soruları incelediniz ve çözdünüz. Cumartesi günü gireceğiniz sınav, bundan farklı olmayacak. Deneme sınavlarında karşılaştığınız sorulardan daha kolay sorularla karşılaşacaksınız.

ZOR SORULARLA İNATLAŞMAYIN

Tüm sınavlarda sorular 5 farklı kategoride hazırlanır. Soruların yüzde 10’u çok kolay, yüzde 20’si kolay, yüzde 40’ı normal, yüzde 20’si zor ve yüzde 10’u da çok zor düzeydedir. Soruların yüzde 70’i rahatlıkla çözülebilecek türden. Zor sorularla uğraşıp vakit kaybetmektense, 3 kolay soruyu yanıtlamanız daha akıllıca olur.

KOLAY SORULARDAN BAŞLAYIN

Sınavda, birinci sorudan başlayacaksınız diye bir kural yok. Önce hangi testten başlıyorsanız, o testin bütün sorularını gözden geçirin. 1-2 dakikanızı bu işe ayırın. Bu, zaman kaybı değildir.

Haberin Devamı

ACELECİ DAVRANMAYIN

Doğru yanıtı bulduğunuzu zannederek diğer seçeneklere bakmamanız zararınıza olur. Mutlaka bütün seçeneklerini okuyun. Bu, zaman kaybı değildir. Yanıtınız doğru olsa bile mutlaka diğer seçenekleri okuyun.

BAŞLADIĞINIZ TESTİ BİTİRİN

Hangi testten başlıyorsanız, o testi bitirmeden diğerine geçmeyin. Bu durum, sizi çok rahatsız eder, aklınız sürekli diğer testte kalır. Testler arasında dolaşıp durursunuz.

KARIŞIK GÖRÜNEN SORULARDAN KORKMAYIN

Soru kökünün veya soru metninin uzun oluşu, sizin için daha fazla ipucu anlamına gelir. Bu nedenle ilk etapta karmaşık gibi görünen ve uzun metinli sorular, daha kolay çözülebilen sorular olarak algılanmalıdır. (Sadık Gültekin/Posta)