Gazete Vatan Logo

MEB'den son dakika kararı! Resmen duyuruldu, bugün başladı...

Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrencinin beklediği açıklamayı yaptı. MEB resmen duyurdu ve belli oldu. Bugün itibariyle başladı. Karnelerle ilgili MEB'den açıklama geldi. e-Okul sisteminde yoğunluk yaşanmaması adına ilkokul, ortaokul ve lisedeki milyonlarca öğrencinin karneleri, bugünden itibaren erişime açıldı. Öğrenciler, takdir ve teşekkür belgelerine de sistem üzerinden erişebilecek. Öte yandan talep eden kişilere basılı olarak karne, başarı belgeleri ve mezuniyet diploması 2 Temmuz'dan itibaren okul müdürlüklerince verilebilecek. İşte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve MEB'den yapılan açıklamalar...

MEB'den son dakika kararı! Resmen duyuruldu, bugün başladı...

MEB'den milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren son dakika kararı! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) yapılan açıklamaya göre milyonlarca öğrencinin karneleri bugün dijital ortamlarda erişime açıldı. Notların öğretmenler tarafından sisteme girişleri tüm Türkiye'de tamamlanırken bugün 2 Temmuz'a kadar sürecek okullarda erken karne erişimi mümkün olacak. Diğer yandan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da yeni eğitim öğretim yılı ve yüz yüze eğitimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

YENİ SEZONDA YÜZ YÜZE EĞİTİM İÇİN TARİH BELİRLENDİ

"Okula giden çocuklarımızın ailelerindeki vaka artışı, toplumdaki genel artışa oranla yüzde 20 daha düşük" diyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk "Okullarımız güvenli yerler, çünkü sürekli kontrol var. Bu gelişmeler ışığında tamamen normale dönmek belki mümkün olmasa da hijyen koşullarını sağlayarak aşının bize kattığı güçle yeni eğitim öğretim yılına (Eylül) tüm kademelerde tam zamanlı yüz yüze eğitimle başlamayı hedefliyoruz. Öğrencilerimiz karnelerine bugün itibarıyla dijital olarak erişebilecek" dedi.

Haberin Devamı

KARNENİZİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

MEB'DEN KARNE AÇIKLAMASI

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) karnelerle ilgili bir açıklama yayınladı. Duyuruda "e-Okul sisteminde yoğunluk yaşanmaması için 2020-2021 eğitim öğretim yılı karneleri bugün itibarıyla erişime açılacak. Talep edenler için basılı karne, başarı belgeleri ve mezuniyet diploması 2 Temmuz'dan itibaren okullarda verilebilek" denilmişti.

KARNELERE VE NOTLARA DİJİTAL OLARAK NASIL ULAŞILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde yaklaşık 18 milyon öğrencinin 2020-2021 eğitim öğretim yılı sonuna ilişkin karne ve başarı belgeleri bugün e-Okul'dan erişime açıldı. Öğrenciler e-okul.meb.gov.tr sayfasından VBS sistemi aracılığı ile görüntüleyebilecek.

İlkokul, ortaokul ve lise düzeyi öğrencilerinin karneleri kısa bir süre sonra elektronik ortamda erişime açıldı. Bakanlıktan alınan bilgiye göre, ilkokul, ortaokul, lise kademelerindeki tüm öğrenciler karnelerine "e-okul.meb.gov.tr" internet sitesi üzerinden ulaşabilecek. Öğrenciler, "takdir ve teşekkür" belgelerine de sistem üzerinden erişebilecek.

Haberin Devamı

E-OKUL'DA TAMAMINI GÖREBİLECEKLER

Öğrenciler e-Okul VBS sistemi ile tüm hizmetlere kolayca ulaşabilecek. e-Okul hesabına giriş yaptıktan sonra sol taraftaki menüde hizmetler yer almaktadır. Bu hizmetleri hem öğrenciler hem de veliler kullanabilmekte.

DERSLER 2 TEMMUZ'A KADAR DEVAM

COVID-19 salgını tedbirleri kapsamında, TRT EBA, EBA ve canlı dersler kullanılarak uzaktan eğitim yoluyla başlayan 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2 Temmuz Cuma günü sona erecek.

TELAFİ 5 TEMMUZ’DA
MEB, 21 Haziran’dan itibaren okullarda öğrencilerin gereksinimleri doğrultusunda etkinlikler planlandığını açıkladı. Bir buçuk yılı kapsayan Ulusal Destekleme Programı’nın (UDEP) yaz tatili bölümü olan ‘Telafide Ben de Varım’ programına başvurular 21 Haziran-2 Temmuz arasında yapılacak. Telafi eğitimi programı, 5 Temmuz-31 Ağustos arasında düzenlenecek. Eylülde ilkokula başlayacak olup okul öncesi eğitimden yararlanamamış çocukların akranlarıyla eşit şartlarda derslere başlamalarını sağlamak için yaz okulları açılacak. Okul öncesi eğitimde, velilerin tam gün eğitim talepleri ise açılacak çocuk kulüpleriyle karşılanacak.
2. SINIFLAR İÇİN OKUMA YAZMA TARAMASI
Program kapsamında, 1’inci sınıftan 2’nci sınıfa geçen öğrenciler için okuma yazma taraması başlatılacak, bu taramaların sonuçlarına göre, ihtiyacı tespit edilen öğrencilere ek ders ve ek materyal desteği sağlanacak. Ayrıca 3 ve 4’üncü sınıf öğrencileri İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) uygulamasıyla desteklenecek. Destekleme programı için 1-8’inci sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan çalışma kitapları ve 1-4’üncü sınıf öğrencilerine tamamlayıcı çalışma yaprakları ise eylül ayında ücretsiz dağıtılacak.

Haberin Devamı