Gazete Vatan Logo

MEB'den LYS öncesi değerlendirme sınavı

Binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren LYS sınavı öncesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dev bir adım atıldı. Milli Eğitim Bakanlığınca gelecek ay yapılacak LYS öncesi lise son sınıf ve mezun öğrencilere yönelik 4. elektronik değerlendirme sınavları başlatıldı. Mili Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan LYS değerlendirme sınavına ilişkin tüm detaylar haberimizde...

MEB'den LYS öncesi değerlendirme sınavı

Lisans Yerleştirme sınavı LYS'ye sayılı günler kala Milli Eğitim bakanlığı tarafından dev bir adım atıldı. Binlerce LYS öğrencisini yakından ilgilendiren gelişme hakkında merak eilen tüm detayları sizin için derledik. Milli Eğitim Bakanlığı LYS değerlendirme sınavına iilşkin tüm detaylar haberimizde...

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), gelecek ay yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) öncesi lise son sınıf ve mezun öğrencilere yönelik 4. elektronik değerlendirme sınavları başlatıldı.

Bakanlığın destekleme ve yetiştirme kurslarına kayıtlı öğrenciler, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) şifreleriyle sisteme giriş yaparak değerlendirme sınavına katılabilecek.

Kurslara kayıtlı olmayan öğrenciler ise sınav sorularına, MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün "http://odsgm.meb.gov.tr/kurslar" internet sitesinden 20 Mayıs'tan itibaren erişebilecek.